field:altText

Route 5 - Artwalk - Jérôme

Ciro is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische longaandoeningen. Jérôme Jansen is bewegingsagoog bij Ciro, waarvan Proteion aandeelhouder is. Hij wandelt elke dag met patiënten over de wandelpaden van de Artwalk: een wandeltocht van zo’n 2 kilometer met bijzondere kunstwerken. Een wandeling die prikkelt, rust geeft en je even uit de waan van de dag brengt. 

Wandelroute   2  km │ Begin- en eindpunt: Boskapel terrein Ciro | Bron: Ciro Horn
Toegankelijk voor rolstoelers | Meer info: www.100jaarciro.nl

 

Het verhaal van Jérôme:

‘De Artwalk zorgt elke dag voor mooie momenten'

Blijf bewegen. Dat is het uitgangspunt van Jérôme. Met zijn patiënten loopt hij elke dag over de speciaal aangelegde wandelpaden op het terrein van Ciro. Hier staan permanent een aantal kunstwerken opgesteld. Tijdens de jaarlijkse Artwalk, dit jaar van 6 juni tot 6 september, staan hier ongeveer 100 kunstwerken. “Het is gewoon bijzonder om te zien hoe mensen reageren op kunst. En dat is mooi. Want kunst beweegt, het mag je raken.”

“Sport en bewegen is mijn passie. Met name skiën, fietsen en skeeleren. Ik vind het prachtig dat ik met collega’s die passie mag overbrengen op onze patiëntengroep. Voor ons als beweegteam is het een ongelooflijke uitdaging om mensen daar in te begeleiden. Voor ons is sporten vanzelfsprekend. Voor hen is het topsport.”

“Dit jaar werk ik 25 jaar bij Ciro. Voor mij is Ciro een mooi instituut. Het laat mensen met zeer ernstige longaandoeningen zich weer mens voelen. Zowel fysiek als mentaal. Ik ben trots dat ik daar onderdeel vanuit maak. Met het beweegteam zijn we elke dag bezig om mensen op een passende manier te laten bewegen. En nog belangrijker: de vertaalslag naar de thuissituatie te maken. Wij zorgen ervoor dat patiënten de motivatie ontwikkelen voor een actieve leefstijl. Dat is een grote verantwoordelijkheid.”

“Ik loop graag met patiënten over de paden van de Artwalk. Je hebt hier een uilenbosje, knuffelbomen en gravelpaden die een natuurlijke uitstraling geven. Daarnaast is er een bezinningsplek. Die werkt helend voor zowel patiënten als bezoekers. De kunstwerken prikkelen en confronteren. En dat in een prachtige natuurlijke omgeving. Onze hovenier, die helaas onlangs is overleden, omschreef het prachtig: ‘Het is natuur zoals natuur bedoeld is.’"

 

Heb je een foutje in een route gevonden? Tip ons via communicatie@proteion.nl.

Jérôme Jansen...

... Werkt als bewegingsagoog bij Ciro│ Woont in Haelen met dochters Janne & Maan│ Elke dag: is het een voorrecht om long- en hartfalers te begeleiden│ Gewoon bijzonder: genieten van de kleine dingen

Tips van Jérôme:

Durf dichtbij jezelf te  komen op de bezinningsplek | Geniet van de natuur op een van de bankjes | Laat de kunst op je inwerken | Maak gebruik van de brede rolstoeltoegankelijke paden

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact