Ouderen man en kinderen spelen met bal

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Proteion Expertise en Behandeling zijn er voor de bewoners van de zorgcentra van Proteion. Daarnaast bieden wij ook behandeling aan cliënten die niet in de zorgcentra wonen. Cliënten kunnen ook zonder verwijzing van een arts of specialist naar de fysiotherapeut, zogenaamde directe toegankelijkheid (DTF).

De fysiotherapeut bekijkt met u welke problemen u heeft op het gebied van houding en beweging en wat dit in uw dagelijkse leven voor u betekent. Hierna wordt een onderzoek uitgevoerd en samen met u een behandelplan opgesteld. Behandelingen kunnen verschillende doelen hebben, zoals het verbeteren van het lichamelijk functioneren of het voorkomen van nieuwe klachten. Daarnaast hebben de fysiotherapeuten een adviserende en begeleidende rol. Fysiotherapie is bedoeld voor iedereen die in het dagelijkse leven problemen ondervindt met houding en beweging. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals een nieuwe heup, een beroerte, kortademigheid, slijtage, een ongeluk of de ziekte van Parkinson. Ieder onderzoek, advies en behandeling is maatwerk.

Specialisaties

De fysiotherapeuten van Proteion Expertise en Behandeling zijn o.a. gespecialiseerd in de behandeling van:
  • Ouderen met complexe zorgvragen
  • COPD
  • Orthopedie: o.a. traumatologie en fractuurbehandeling
  • Neurologische aandoeningen: o.a. CVA, Parkinson, MS
  • Amputatie
  • Chronische pijnproblematiek: middels gedragsgeoriënteerde pijnbenadering, inzet muziekwaterbed
  • Stress, angst, somberheid: middels ontspanningstherapie
Daarnaast behoort een behandeling/begeleiding op haptonomische wijze ook tot de mogelijkheden.

Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie is een hulpmiddel om lichaam en geest weer in evenwicht te brengen. Dit kan een positieve invloed hebben op klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, nek- en rugklachten, angst, somberheid, gejaagdheid met eventueel hartkloppingen.

Samenwerking

De fysiotherapeuten van Proteion werken vaak samen met andere disciplines van Proteion Expertise en Behandeling, zoals ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Eveneens hebben de fysiotherapeuten contacten met onder meer een orthopedisch schoenmaker, instrumentmaker en verschillende leveranciers. Onze fysiotherapeuten zijn werkzaam binnen de zorgcentra van Proteion en bij mensen thuis. Download hier de folder over fysiotherapie

Contact fysiotherapeuten

T: (0475) 587 705
T: (0475) 518 783
E: fysiotherapiebc@proteion.nl

8,9 voor fysiotherapie!

De fysiotherapeuten van Proteion Expertise en Behandeling scoren een 8,9 voor hun dienstverlening! Dit cijfer is het resultaat van een onafhankelijk onderzoek onder zelfstandig wonende cliënten van Proteion Expertise en Behandeling (Qualiview 2015). We zijn trots op deze beoordeling!

Zorgkaart NL waardering

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact