Ouderen man en kinderen spelen met bal

Psychologie

De vakgroep psychologie binnen Proteion Expertise en Behandeling bestaat uit een team van GZ-psychologen en basispsychologen.

Een van de taken van de psychologen is het in kaart brengen van gedrag, stemming, cognitief functioneren (bijvoorbeeld geheugen en aandacht) en/of de persoonlijkheid van cliënten. Hiervoor maken de psychologen bijvoorbeeld gebruik van observaties, dossieronderzoek, testonderzoek en gesprekken met de cliënt zelf, familie en personeel. Nadat er een goed beeld is verkregen van de problematiek, kan hier de juiste behandeling op afgestemd worden. Deze behandeling betreft vooral het adviseren van personeel en/of familie in de omgang met het gedrag van cliënten, maar individuele gesprekken met de cliënt kunnen ook mogelijk zijn. Daarnaast geven de psychologen regelmatig scholing aan personeel en vrijwilligers, waarin aandacht wordt besteed aan ziektebeelden en bijbehorend gedrag.

Hulpverleningsaanbod

De psychologen van Proteion bieden het volgende hulpverleningsaanbod: diagnostiek, consultatie, psycho-educatie, individuele begeleiding en behandeling en gedragsadvisering.

Diagnostiek

Het aanbod van diagnostiek bestaat uit (neuro)psychologisch testonderzoek, gesprekken met de cliënt, zorgpersoneel en naasten en observaties. Dit alles ten behoeve van diagnosestelling op het gebied van stemming, gedrag en cognitief functioneren.

Begeleiding en behandeling 

De psychologen bieden consultatie, individuele begeleiding en behandeling aan haar cliënten, alsook gedragsadvisering aan zorgpersoneel.

Multidisciplinaire aanpak

De psychologen werken heel nauw samen met de specialist ouderengeneeskunde, arts, verpleegkundig specialist, maatschappelijk werk en andere (para)medische disciplines. Vaak liggen de oorzaken van probleemgedrag op verschillende gebieden en is er een samenloop van verschillende factoren. Een nauwe samenwerking is dan noodzakelijk.

Contact

Heeft u vragen dan kunt u direct contact opnemen met de psychologen van Proteion expertise en behandeling via T. 088 - 850 00 00 of via E. info@proteion.nl.

Het team

Inge Vogelsang

GZ-psycholoog

Veerle Klinckenberg

GZ-psycholoog

Moniek Gielens

GZ-psycholoog

Anouk Frissen

basispsycholoog

Funs Boots

basispsycholoog

Anniek Heunen

basispsycholoog

Stephanie Sijbers

GZ-psycholoog

Lieve Tielen

toegepast psycholoog

Meer informatie

Contact psychologen

T: 088 - 850 00 00

E: info@proteion.nl

Zorgkaart NL waardering

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact