Meer informatie of direct aanmelden?

levendig en gastvrij wonen in gezellig Roermond

Proteion Roncalli, Roermond

Op loopafstand van het Roermondse centrum en aan de rand van de levendige wijk Maasniel, ligt Roncalli: een gezellig zorgcentrum met alle gemakken en faciliteiten die iemand zich kan wensen.

Roncalli is een gastvrij zorgcentrum waar veel activiteiten worden georganiseerd. Rondom het zorgcentrum ligt een aantal servicecomplexen. De bewoners van deze servicecomplexen maken graag en veel gebruik van de faciliteiten van Roncalli, waardoor het zorgcentrum een levendige sfeer heeft.

Over Roncalli

Wonen

Proteion Roncalli heeft 118 appartementen, waarvan 57 voor mensen met lichamelijke beperkingen en 61 voor mensen met dementie.

Ieder(e) kamer/appartement is voorzien van een bed en een eigen badkamer. Verder kan deze ingericht worden met eigen spulletjes. Op elke etage is een gezamenlijke huiskamer waar activiteiten plaatsvinden.

Zorg en behandeling

Naast een fijn thuis biedt Roncalli goede zorg en behandeling. Al onze bewoners hebben zorg nodig, elk met een ander accent vanwege hun specifieke achtergrond en beperkingen. In de geborgenheid van kleinschalige afdelingen bieden wij onze bewoners de ondersteuning die past bij hun zorgvragen en belevingswereld. Daarbij gebruiken we ook slimme hulpmiddelen, zoals de CRDL. Deze hulpmiddelen bieden geborgenheid, stimuleren het geheugen en toveren een glimlach op het gezicht.

Familie altijd welkom

Graag verwelkomen wij naasten en familie in ons zorgcentrum en in het huis van de bewoners. Zij kunnen op elk moment van de dag langskomen, met de bewoner op pad gaan of aanschuiven aan tafel. We streven ernaar dat familieleden zich maximaal betrokken voelen bij het leven en de zorg voor hun naaste.

Veelzijdig Roncalli

Dagbesteding

Elke dag worden passende activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Roncalli, maar ook voor zelfstandig wonende ouderen die behoefte hebben aan een actieve daginvulling. Het programma varieert van dag tot dag en wordt in overleg met de deelnemers samengesteld. Denk aan beweegactiviteiten,  muziekactiviteiten, geheugentraining én creatieve, recreatieve en culturele activiteiten. Ook in de woning is er aandacht voor een zinvolle besteding van de dag, passend bij de wensen en mogelijkheden van de bewoner.

Uitpunt Roncalli

Uitpunt Roncalli is dé centrale plek voor alles wat bij Roncalli op het gebied van welzijn wordt georganiseerd. Het uitpunt helpt bewoners en hun familie bij het vinden van passende activiteiten, organiseert workshops en leent materialen uit.  

Restaurant
Het restaurant is een levendige plek waar bewoners, buurtgenoten en bezoekers welkom zijn voor een kopje koffie of een maaltijd. Ook vinden er grootschalige activiteiten plaats in het restaurant. 's Middags is het mogelijk hier een warme maaltijd te nuttigen. Daarnaast kunt u hier zeven dagen per week 's morgens en 's middags terecht voor een kopje koffie of thee.

Roncalli thuis

Servicewoningen

In een servicewoning woont u zelfstandig, met de zorg en ondersteuning van Proteion die u wenst. Het lokale wijkteam levert er thuiszorg, onze thuishulp kan u helpen uw huis op orde te houden en u kunt gebruikmaken van zorg op afstand. Bekijk een overzicht van onze servicewoningen en lees meer over het Volledig Pakket Thuis.

Thuisservice

Wilt u zelfstandig blijven wonen in uw eigen woonomgeving, maar wel gebruikmaken van de faciliteiten van zorgcentrum Roncalli? Dit kan met Proteion Thuisservice. U krijgt dan korting op de warme maaltijd, kunt deelnemen aan het koffie-uurtje en aan de activiteiten.

Overige faciliteiten

Naast de genoemde faciliteiten heeft Roncalli een huiswinkel voor kleine boodschappen, pedicure, schoonheidssalon, kapsalon, tuin en behandelruimte voor fysio- en ergotherapie. 

Bekijk de virtuele rondleiding door Roncalli

Roncalli in beeld

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact