Ouderen man en kinderen spelen met bal

Dagbesteding vanuit Roncalli (Roermond)

Op onze locatie Roncalli in Roermond organiseren wij dagbestedingsactiviteiten voor zelfstandig wonende ouderen die behoefte hebben aan een actieve daginvulling, of die hun familie en mantelzorgers wat willen ontlasten. Ook voor ouderen met beginnende dementie en/of lichamelijke problemen, zijn er volop mogelijkheden. 

Het programma, met veel aandacht voor bewegen en recreatie, varieert van dag tot dag en wordt in overleg met de deelnemers samengesteld. Veel aandacht gaat ook uit naar individuele begeleiding en zorg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan geheugentraining. 

Activiteiten

Er is een gevarieerd aanbod aan activiteiten onder deskundige begeleiding, zoals:

  • beweegactiviteiten (bijvoorbeeld fietsen met de duofiets)
  • creatieve, recreatieve en culturele activiteiten
  • muziekactiviteiten (zingen, muziek luisteren, enz.)
  • kaarten, kienen
  • (digitale) spellen
  • bakken
  • themadagen (Pasen, zomer, kerst, enz.)
  • geheugentraining

Daarnaast spelen we in op uw persoonlijke behoeften met passende activiteiten. De activiteiten zijn zowel in groepsverband alsook individueel. 

De warme maaltijd wordt 's middags gezamenlijk genuttigd.

Dagbehandeling

Proteion Roncalli biedt dagbehandeling psychogeriatrie voor thuiswonende senioren met (beginnende) dementie. Bij de dagbehandeling worden diverse activiteiten georganiseerd, gericht op het stimuleren, begeleiden en activeren van ouderen met dementie. Hierdoor wordt hun ziekteproces op een positieve manier beïnvloedt. Dagbehandeling helpt bij het aanbrengen van structuur in hun dag en kan mantelzorgers ontlasten.

Indicatie

Voor deelname aan een vorm van dagbesteding is meestal een indicatie nodig. De medewerkers van ons Klantcontactcentrum 088 - 850 00 00 (bereikbaar, binnen kantoortijden, op maandag t/m vrijdag) helpen u graag op weg. Samen met u bespreken we uw vraag of hulpbehoefte en de mogelijkheden die hierbij aansluiten, zoals deelname op één of meerdere dagen. 

Openingstijden

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur. 

Adres

Proteion Roncalli

Oranjelaan 79

6042 BC Roermond

T: 088 - 850 24 00

E: roerdaldagbesteding@proteion.nl 

Roncalli

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact