Ouderen man en kinderen spelen met bal

Intentieovereenkomst Donderhof getekend

Roermond, 15-09-2020


Op 14 september tekenden Proteion, Wonen Limburg en de zorgondernemers Tülay Arslan en Wilma Wijts een intentieovereenkomst om te komen tot de ontwikkeling van een woonzorgcentrum op het terrein aan de Kasteel Hornstraat en Donderbergweg (tegenover het winkelcentrum) in Roermond. Proteion ondersteunt het initiatief vanuit de strategische samenwerking met kleinschalige zorgondernemers: Powered by Proteion. Als alles meezit start de bouw in het najaar 2021.
 

Kleinschalig woonzorgcentrum 'Donderhof'
Het woonzorgcentrum gaat Donderhof heten en biedt een mix van wonen en zorg. Op de begane grond komen 15 zorgstudio's voor mensen met dementie en 15 zorgstudio's voor mensen met lichamelijke/somatische klachten inclusief huiskamers en multifunctionele ruimtes. Op zowel de 1e en de 2e verdieping worden in totaal 16 appartementen gebouwd in het sociale huursegment. Huurtoeslag is mogelijk voor deze appartementen. 

​Culturele diversiteit
Met dit nieuwbouwplan wordt mogelijk dat, mensen die intensieve zorg nodig hebben, waardig oud kunnen worden op de Donderberg. In de eigen vertrouwde omgeving, waar rekening wordt gehouden met de leefwereld, taal, eetgewoonten, rituelen en gebruiken die passen bij de bewoners. De deur van het zorgcentrum staat open voor iedereen die zich er thuis voelt. Het zorgcentrum wil een afspiegeling zijn van de samenstelling van de wijk; maar ook mensen van buiten de Donderberg zijn welkom. Woonzorgcentrum Donderhof biedt werk- en leerplekken aan voor medewerkers met allerlei culturele achtergronden. Verder werkt het woonzorgcentrum nauw samen met andere ketenpartners in de wijk. Dit alles maakt het project uniek voor zowel Roermond én Limburg.

Ondersteuning door Proteion
De zorgondernemers zijn verantwoordelijk voor de zorg en benodigde ondersteuning van de bewoners met een intensieve zorgvraag op de begane grond. Dit doen zij vanuit een strategisch samenwerking met Proteion: powered by Proteion. Met deze samenwerkingsconstructie maakt Proteion kleinschalige 24-uurszorg voor een specifieke doelgroep, dichtbij, in de wijk of het eigen dorp mogelijk. 

Bekijk hier het filmpje waar Tülay en Wilma vertellen over het plan.​


Meer nieuws

Roermond, 15-09-2020

Intentieovereenkomst Donderhof getekend

Met ondersteuning van Proteion wordt op de Donderberg in Roermond een cultuurdivers zorginitiatief gerealiseerd. > Lees meer
Horn, 08-09-2020

Virtuele rondleidingen Hornerheide en Roncalli

Vanaf nu kunt u digitaal een kijkje nemen bij Hornerheide en Roncalli met een virtuele rondleiding. > Lees meer
Horn, 03-09-2020

Nieuwe zorginitiatieven geopend

Maasbree, Echt, Venray en Spaubeek zijn deze maand een woon-zorgvoorziening rijker. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact