Ouderen man en kinderen spelen met bal

Voorgesteld

Horn, 29-03-2021


Vorige jaar startte Proteion met het Medisch Leiderschapsprogramma om specialisten ouderengeneeskunde te boeien en binden. En dat is gelukt! Inmiddels bestaat de vakgroep uit 11 specialisten ouderengeneeskunde. De afgelopen maanden startten Nico Booij, Svetlana Belik en Jan Lassche bij Proteion. Graag stellen zij zich voor. 

Nico Booij 
“Zo’n 25 jaar geleden ben ik ben ik begonnen als verpleeghuisarts en heb toen op  verschillende plekken in Noord-Brabant gewerkt. In 2005 ben ik de sociale geriatrie in gegaan bij GGZ Oost-Brabant in Helmond. Binnen een gespecialiseerd ambulant team wordt daarbij diagnostiek en behandeling geboden aan mensen met onbegrepen gedrag. Vaak blijkt dit wel passend te zijn bij onderliggend psychiatrisch of psychogeriatrisch lijden. De verwijzing komt via de huisarts, specialist of specialist ouderengeneeskunde. 

Afgelopen zomer zag ik op LinkedIn de advertenties voor het medisch leiderschapsprogramma. Dat sprak me erg aan. Ik zag een organisatie in beweging en ontwikkeling. Een club die voortvarend aan de slag is en het team van specialisten ouderengeneeskunde opnieuw wilde neerzetten. Met een koers die uitgaat van kwaliteit en samenwerking. Als arts kun je echt weer dokter zijn en je brede expertise inzetten. 

Ik ben in januari 2021 bij Proteion begonnen. Het is een gekke tijd omdat alles op afstand is. Ik ben nog steeds aan het ontdekken. Maar ik tref veel prettige collega’s en een welwillende organisatie. Dat voelt goed.  

Als specialist ouderengeneeskunde werk ik voor de IEP en de Libermannhof. Verder ben ik contactpersoon voor de huisartsen (1e lijn). Ik zie ernaar uit om straks ook iedereen eens live te gaan ontmoeten en verder kennis te maken!” 

Svetlana Belik
“Ik ben geboren in de Sovjet-Unie. Mijn opleiding geneeskunde heb ik in Minsk (Belarus) gedaan. Toen ik daarna als expat naar Nederland kwam, heb ik in 2011 in Maastricht de Master geneeskunde afgerond. Daarna heb ik bij verschillende organisaties gewerkt als specialist ouderengeneeskunde. 

Sinds eind 2020 werk ik bij Proteion. Ik vind de manier waarop Proteion met het Medisch Leiderschapsprogramma de rol van de specialist ouderengeneeskunde invult baanbrekend en vooruitstrevend. Bij Proteion heb ik een ‘dreamteam’ van artsen-collega’s gevonden. En ook de duale samenwerking met het management op basis van gelijkwaardigheid, ieder vanuit zijn eigen rol, is nieuw en aansprekend.  

Als specialist ouderengeneeskunde ben verbonden aan De Kreppel. Ik heb de opleiding tot kaderarts geriatrische revalidatiezorg (GRZ) gevolgd. Proteion wil vooruit en investeert duurzaam in goede, bekwame, enthousiaste medewerkers om daarmee de beste zorg voor de cliënt te leveren. Fijn dat ik mijn specialisatie voor Proteion kan inzetten en aan de doorontwikkeling van de GRZ-afdeling kan bijdragen.”


Jan Lassche
“In 1995 ben ik begonnen als specialist ouderengeneeskunde. Destijds heette dat nog verpleeghuisarts. Van 2001 tot 2008 werkte ik ook voor Proteion. Daarna ben ik naar Zuyderland MC in Sittard-Geleen gaan werken op een grote afdeling voor geriatrische revalidatie. 

Inmiddels ben ik ook kaderarts geriatrische revalidatie en heb daarnaast speciale belangstelling voor palliatieve zorg. Deze zomer las ik een mooi artikel in De Limburger over het Medisch Leiderschapsprogramma van Proteion. Dat sprak me aan. Ik reageerde en na een gesprek van amper een uur, heb ik de knoop doorgehakt. Het bleek een goed besluit. De eerste maanden waren soms wel zwaar. Want ik moest me alles opnieuw eigen maken. En het werken op afstand maakt dat niet gemakkelijker. Inmiddels heb ik mijn draai goed gevonden. 

Ik werk op locatie de Wachtpost te Venlo. Een erg leuke kleinschalige woonvorm. Daarnaast begin ik op 1 april aan een nieuwe uitdaging binnen het ziekenhuis Viecuri te Venlo. Daar ga ik me inzetten voor het project ‘transferteam’ met als opdracht de verkeerde bed problematiek te verminderen. Dat maakt mijn werk als specialist ouderengeneeskunde nog diverser.”

Wij wensen onze Nico, Svetlana en Jan veel succes en werkplezier toe.
 


Meer nieuws

Horn, 29-03-2021

Voorgesteld

Drie nieuwe specialisten oudergeneeskunde die sinds kort verbonden zijn aan Proteion stellen zich voor: Nico Booij, Svetlana Belik en Jan Lassche. > Lees meer
Horn, 11-03-2021

Gedenkboek 100 jaar Hornerheide: bestel nu!

Stichting 100 jaar Hornerheide brengt een gedenkboek uit. Bestellen kan nu! > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact