Ouderen man en kinderen spelen met bal

Maaltijden

Dagelijks een verse gezonde warme maaltijd bereiden is niet altijd vanzelfsprekend. Door hoge leeftijd, ziekte, operatie of andere (tijdelijke) beperking, kan het zijn dat er hulp nodig is om een verse warme maaltijd te krijgen. Om de mantelzorger te ontlasten kan een vorm van externe maaltijdvoorziening uitkomst bieden.

Tafeltje-dek-je

Al sinds 1989 heeft u als inwoner van de gemeente Leudal en Maasgouw-west de mogelijkheid om dagelijks een verse warme maaltijd thuisbezorgd te krijgen door de vrijwilligers van Tafeltje-dek-je van Proteion. Dit biedt ook vaak een mogelijkheid om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen in de eigen omgeving.

Werkwijze

De warme maaltijden worden dagelijks, rond het middaguur, bij u aan huis bezorgd. Wijzigingen, tot uiterlijk één werkdag van te voren, kunnen doorgegeven worden op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.30 uur via tel. 06-52 66 95 73.

Samenstelling van de maaltijd

De maaltijd bestaat uit soep en een hoofdgerecht. U heeft de mogelijkheid om, zelf de maaltijden samen te stellen uit een keuzemenu. Uiteraard wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw eventuele dieet. De minimale afname per week is drie keer. De maaltijden worden vers bereid door de keuken van Zorgcentrum Beek en Bos.

Kosten

De prijs van een warme maaltijd is € 9,00 (prijspeil 2023). U machtigt Proteion tot een automatische, maandelijkse incasso voor het betalen van de kosten voor het gebruik van Tafeltje-dek-je. Op uw afschrift staat het aantal afgenomen maaltijden. Vormen de kosten van een warme maaltijd een probleem voor u? Neem dan contact op met uw gemeente om te bespreken of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten.

Aanmelden

Wilt u gebruikmaken van Tafeltje-dek-je? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij Tafeltje-dek-je van Proteion:

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een bezoek bij u thuis waarin u meer informatie krijgt en verdere afspraken worden gemaakt.

Contact

ma t/m vr (09.00-12.30 uur)

T: 06 - 52 66 95 73

E: tafeltjedekje@proteion.nl 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact