field:altText

Het Innovatielab brengt ideeën tot leven

Het Innovatielab is de creatieve hotspot binnen Proteion waar ideeën vanuit onze hele organisatie samensmelten. Het Innovatielab is een manier van kennisdelen en samenwerken op het gebied van praktijkgericht onderzoek en innovatie. 

Het aantal ouderen stijgt in een rap tempo en we willen natuurlijk goede zorg blijven bieden. Dat kan alleen als we de zorg met elkaar anders organiseren. Eenvoudiger, logischer, slimmer. Met aandacht voor onze cliënt én het werkplezier van onze zorgmedewerker. Dit is de reden dat het Innovatielab is opgericht. Samen vernieuwen we de zorg, om zo het gewone bijzonder te maken. 

Binnen het Innovatielab richten we ons op verschillende thema's: zelfredzaamheid, zorg op afstand, informele zorg, 'Powered by Proteion', thuis in het zorgcentrum, arbeidsbesparing, administratieve lastenverlichting, (fysieke) ondersteuning van medewerkers en passende zorg. Alle projecten en initiatieven raken een of meer van deze thema's en helpen ons om de zorg op een duurzame en innovatieve manier te verbeteren. Naast innovaties richten we ons binnen het Innovatielab ook op praktijkgericht onderzoek. Zo vernieuwen we niet alleen de zorg, maar krijgen we ook meer inzicht in hoe we de zorg beter en anders kunnen organiseren.

Innoveren en onderzoeken doen we niet alleen. We werken ook samen met andere zorgaanbieders binnen Zorgconnect en de Academische Werkplaats Ouderenzorg.

Het Innovatielab is een manier van kennisdelen en samenwerken op het gebied van praktijkgericht onderzoek en innovatie. Samen maken we werk van onderzoek en innovatie. We willen veel goede ideeën ophalen en testen. Wil je meer weten over het Innovatielab? Klik op onderstaande afbeelding en bekijk de animatie.

Heb jij een idee?

Wil jij meer weten over het Innovatielab of heb je een interessant idee? Neem dan contact op via innovatielab@proteion.nl

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact