Meer informatie of direct aanmelden?

Kleinschalig en huiselijk wonen in gezellig Haelen

Proteion St. Magdalena, Haelen

St. Magdalena, een voormalig kloosterverzorgingshuis, ligt in een woonwijk in Haelen. Het is een klein zorgcentrum met een huiselijke omgeving en warme uitstraling. Het huis beschikt over een somatische en een psychogeriatrische afdeling. Dit maakt levensbestendig wonen mogelijk. Het huis ligt dicht bij het centrum van Haelen, waar winkels op loopafstand zijn.

In St. Magdalena bieden we intensieve zorg, begeleiding en behandeling aan mensen met lichamelijke en psychogeriatrische zorgvragen. Een fijn thuis als zelfstandig wonen niet meer mogelijk is.

Over St. Magdalena

Wonen

Proteion St. Magdalena heeft 46 appartementen, waarvan 33 voor mensen met lichamelijke beperkingen en 13 voor mensen met dementie. Ieder(e) kamer/appartement is voorzien van een eigen keuken en badkamer. Daarbij is er op meerdere afdelingen een leestafel, een fijne plek waar bewoners elkaar ontmoeten.

Zorg en behandeling

Naast een fijn thuis biedt St. Magdalena goede zorg en behandeling. Al onze bewoners hebben zorg nodig, elk met een ander accent vanwege hun specifieke achtergrond en beperkingen. In de geborgenheid van kleinschalige afdelingen bieden wij onze bewoners de ondersteuning die past bij hun zorgvragen en belevingswereld. Daarbij gebruiken we ook slimme hulpmiddelen, zoals de CRDL en de Tovertafel. Deze hulpmiddelen bieden geborgenheid, stimuleren het geheugen en toveren een glimlach op het gezicht.

Familie altijd welkom

Graag verwelkomen wij naasten en familie in ons zorgcentrum en in het huis van de bewoners. Zij kunnen op elk moment van de dag langskomen, met de bewoner oppad gaan of aanschuiven aan tafel. We streven ernaar dat familieleden zich maximaal betrokken voelen bij het leven en de zorg voor hun naaste.

Veelzijdig St. Magdalena

Restaurant

Midden in St. Magdalena ligt het restaurant. De sfeervol ingerichte ruimte, de gastvrije medewerkers, gezellige activiteiten en de smaakvolle maaltijden maken dit tot een zeer geliefde ontmoetingsruimte voor de bewoners.

Overige faciliteiten

Naast de genoemde faciliteiten heeft St. Magdalena een pedicure, kapsalon, kapel/stilteruimte, behandelruimte voor fysio- en ergotherapie en een mooie gezellige binnentuin met terras. Daarnaast zijn de winkels van Haelen op loopafstand.

St. Magdalena thuis

Servicewoningen

Naast zorgcentrum St. Magdalena liggen servicewoningen waar u zelfstandig kunt wonen en toch kunt vertrouwen op de zorg en diensten van Proteion. In een servicewoning woont u zelfstandig, met de zorg en ondersteuning die u wenst. Het lokale wijkteam levert er thuiszorg, onze thuishulp kan u helpen uw huis op orde te houden en u kunt gebruikmaken van zorg op afstand. Bekijk een overzicht van onze servicewoningen en lees meer over het Volledig Pakket Thuis

Thuisservice

Wilt u zelfstandig blijven wonen in uw eigen woonomgeving, maar wel gebruikmaken van de faciliteiten van zorgcentrum St. Magdalena? Dit kan met Proteion Thuisservice. U krijgt dan korting op de warme maaltijd, kunt deelnemen aan het koffie-uurtje en aan de activiteiten.

St. Magdalena in beeld

Zorgkaart NL waardering


AdresProteion St. Magdalena
Magdalenahof 1
6081 GP Haelen
T: 088 - 850 27 00


Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact