Ouderen man en kinderen spelen met bal

Thuisbegeleiding

Wij zijn de thuisbegeleiders van Proteion. Wij komen thuis bij mensen die vastlopen in hun dagelijks leven, om welke reden dan ook. Jong en oud, alleen of in een gezin. We helpen door dichtbij onze cliënt te zijn, in zijn leven en zijn thuis. We lopen een stukje mee op zijn pad, tot hij vol vertrouwen zijn eigen route weer kan uitstippelen.

Hoe?

Vertrouwen is het sleutelwoord. We bouwen een relatie door te luisteren, te spiegelen, te motiveren én successen te vieren, groot en klein. We werken samen toe naar een doel, de cliënt en de situatie bepalen het tempo. Soms is het doel gericht op vooruitgang, soms is dat meebewegen met achteruitgang.
In onze ondersteunende rol staat eigen verantwoordelijkheid centraal. De cliënt bepaalt wat bij hem past en waarmee hij zich geholpen voelt. Wij nemen niet over, maar staan naast hem. Dat doen we op allerlei manieren. Door gesprekken te voeren, samen activiteiten op te pakken en structuur aan te brengen. Kortom; door stap voor stap te leren en ontdekken.
We doen dat niet alleen, maar samen met mensen om de cliënt heen; familie, buren, vrienden en andere hulpverleners. Een betrokken netwerk dat helpt weer voldoende grip te krijgen op het leven.

Wij zijn de thuisbegeleiders van Proteion. Met passie voor ons werk en hart voor de cliënt vinden we de weg.
Elke dag samen aan de slag om het gewone bijzonder te maken.

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact