Ouderen man en kinderen spelen met bal

Samen Zorgen Huis Leudal

Het Samen Zorgen Huis Leudal is een Eerstelijnsverblijf (ELV) voorziening met 18 plekken voor mensen die zorg nodig hebben. Het kan gaan om herstel na ziekenhuisopname, respijtzorg, overbruggingszorg of palliatieve zorg. Iedereen die tijdelijke zorg nodig heeft (ELV-zorg) kan er terecht. SZHL draait op een groot aantal vrijwilligers die de gastbewoners verzorgen. Dat doen ze samen met de professionele zorgmedewerkers van Proteion. 

Andere kijk op zorg

Het Samen Zorgen Huis Leudal (SZHL) is een burgerinitiatief met een andere kijk op zorg. De Stichting SZHL is een organisatie die gestart is door vrijwilligers en bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers en de inzet van de gemeenschap. Het is een huis van, voor en door de bewoners van Leudal. In april 2019 is het eerste “Samen Zorgen huis” in gebruik genomen. Het is een uniek project in Nederland. Op een prachtige plek gelegen, namelijk in het voormalige klooster Mariabosch in Baexem (gemeente Leudal).

Wie kan er terecht?

Het pand van het Samen Zorgen Huis Leudal beschikt over 18 appartementen voor gastbewoners. Het gaat altijd om een tijdelijke plaatsing (ELV-zorg), bijvoorbeeld:

  • Patiënten die eigenlijk niet meer in het ziekenhuis hoeven te liggen, maar nog niet naar huis kunnen.
  • Respijtzorg, om de mantelzorgers even op adem te laten komen.  
  • Palliatieve/ terminale zorg 
  • Overbruggingszorg voor mensen die moeten wachten op een plaatsing in een verzorgingshuis of revalidatiecentrum.

Partners

Proteion verzorgt de professionele zorg. Verder wordt stichting Samen Zorgen Huis Leudal ondersteund door een aantal partijen in de zorg, zoals zorgverzekeraars, huisartsenorganisaties, ziekenhuizen en overheden. De huisvesting wordt geleverd door Stichting Mariabosch. De vrijwilligers komen vanuit de gemeenschap. Gewone burgers, maar ook mensen vanuit het AZC en leerlingen van de middelbare school st. Ursula, Gilde opleidingen en Zuyd Hogeschool.

Contact

Samen Zorgen Huis Leudal

Klooster Mariabosch

Lindelaan 8

6095 BT Baexem

E.  info@samenzorgenhuisleudal.nl

T.  (0475) 387 129

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact