Ouderen man en kinderen spelen met bal

Personenalarmering

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen woonomgeving. Maar dan wel graag met de zekerheid dat u hulp krijgt als u plotseling in een noodsituatie terecht komt. Die zekerheid wordt u geboden als u gebruik maakt van personenalarmering.  

Personenalarmering is bestemd voor mensen die thuiswonend zijn en die verzekerd willen zijn van ondersteuning als deze onverwacht nodig is. 

Hoe werkt personenalarmering?

Met alarmering bent u bij een plotselinge gebeurtenis zoals een val verzekerd van professionele hulp, of hulp van mantelzorgers, zo snel mogelijk. Met de alarmeringsapparatuur bereikt u de zorgcentrale, via één druk op de knop van uw hals- of polszender. Personenalarmering is er voor de onverwachte momenten en acute situaties waarin u hulp nodig heeft.

Twee soorten alarmering

Er zijn twee soorten personenalarmering mogelijk:

Sociale personenalarmering:

Hierbij wordt door de zorgcentrale contact gezocht met de contactpersonen die u vooraf zelf heeft doorgegeven. Mocht de eerste contactpersoon niet bereikbaar zijn, dan wordt een tweede of zelfs een derde contactpersoon ingeschakeld.

Klik hier om sociale personenalarmering aan te vragen. (cAlarm-start of cAlarm-comfort).

Professionele personenalarmering:

Bij Professionele Personenalarmering wordt bij een alarmoproep contact gezocht met een professional van Proteion. Om deze dienst te kunnen ontvangen, heeft u vanaf 15 juni 2020 een indicatie voor wijkverpleging of een Wlz-indicatie nodig. Vanwege de druk op de wijkverpleging bieden we professionele alarmopvolging alleen aan cliënten die thuiszorg ontvangen van Proteion Thuiszorg. De wijkverpleegkundige beoordeelt of een dergelijke indicatie voor u van toepassing is. Maar ook als er sprake is van een indicatie zal de wijkverpleegkundige met u bespreken om alarmoproepen zoveel mogelijk via uw eigen contactpersonen te laten verlopen. Op die manier zorgen we er samen voor dat zorgprofessionals zoveel mogelijk ingezet kunnen worden op plaatsen waar het niet anders kan. 

FocusCura

Het beheer van de alarmeringsabonnementen wordt geregeld door FocusCura. Proteion draagt zorg voor de opvolging bij de professionele personenalarmering.

Focus Cura biedt per 2021 twee oplossingen in personenalarmering:  cAlarm Start en cAlarm Comfort. Beiden vormen van professionele alarmering maken gebruik maken van slimme, eenvoudige monitoring op afstand. Beide werken met een basisstation en een draadloze zender met een alarmknop.

cAlarm Start is de bedrade variant die werkt met een internetverbinding. Bij deze vorm van professionele alarmering kan een extra pols- of halszender aangeschaft worden.

cAlarm Comfort is een draadloze verbinding met een simkaart. Bij deze mogelijkheid worden andere veiligheidsopties zoals de rookmelder, goedemorgen sms-service en een trekkoord met extra alarmknop aangeboden.

Voorwaarden

Voor Professionele Personenalarmering heeft u een indicatie voor wijkverpleging of WLZ-indicatie nodig. Sociale Personenalarmering is er voor iedereen die zorg nodig heeft. Ook als u nog geen cliënt van Proteion bent. Ontvangt u al zorg van een andere organisatie, dan verwijzen we u graag naar uw eigen zorgorganisatie.

Aanmelden

Heeft u interesse in professionele personenalarmering, overleg dan met de verpleegkundige van uw wijkteam.

Opzeggen

Het abonnement voor de professionele personenalarmering kan maandelijks worden opgezegd of gewijzigd. Dit kan via de website van ForusCura

Liever telefonisch contact? Dit kan door te bellen naar 030 – 692 70 50.

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact