Ouderen man en kinderen spelen met bal

Personenalarmering

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen woonomgeving. Maar dan wel graag met de zekerheid dat u hulp krijgt als u plotseling in een noodsituatie terecht komt. Die zekerheid wordt u geboden als u gebruik maakt van personenalarmering.  

Personenalarmering is bestemd voor mensen die thuiswonend zijn en die verzekerd willen zijn van ondersteuning als deze onverwacht nodig is.

Hoe werkt personenalarmering?

Met alarmering bent u bij een plotselinge gebeurtenis zoals een val verzekerd van professionele hulp, of hulp van mantelzorgers, zo snel mogelijk. Met de alarmeringsapparatuur bereikt u, via één druk op de knop van uw hals- of polszender, de zorgcentrale gemakkelijk. Personenalarmering is er voor de onverwachte momenten en acute situaties waarin u hulp nodig heeft.

Twee soorten alarmering

Er zijn twee soorten personenalarmering mogelijk:
Sociale personenalarmering:
Hierbij wordt door de zorgcentrale contact gezocht met de contactpersonen die u vooraf zelf heeft doorgegeven. Mocht de eerste contactpersoon niet bereikbaar zijn, dan wordt een tweede of zelfs een derde contactpersoon ingeschakeld.

Professionele personenalarmering:
Bij dit abonnement zoekt de centrale contact met de thuiszorgmedewerker van Proteion.

Kosten

De kosten voor personenalarmering zijn te vinden in het aanmeldformulier.

FocusCura

Het beheer van de alarmeringsabonnementen wordt geregeld door FocusCura. Proteion draagt zorg voor de opvolging bij de professionele personenalarmering.

Voorwaarden

U heeft geen indicatie nodig voor personenalarmering. Personenalarmering is er voor iedereen die zorg nodig heeft. U hoeft dus nog geen cliënt bij ons te zijn. Ontvangt u al zorg van een andere organisatie, dan verwijzen we u graag naar uw eigen zorgorganisatie.

Opzegging

Het abonnement voor de personenalarmering kan maandelijks worden opgezegd. Dit kan door één telefoontje naar 030 – 692 70 50 of het sturen van een e-mail naar service@focuscura.nl

Aanmelden en wijzigen

Wilt u direct personenalarmering aanvragen of een wijziging doorgeven? Vul dan één van onderstaande formulieren in of bel 030 – 692 70 50.

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact