Ouderen man en kinderen spelen met bal

Ergotherapie

Ergotherapie heeft als doel de cliënt in staat te stellen zo zelfstandig mogelijk te functioneren in zijn of haar woon- en leefomgeving. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en de beperkingen van de cliënt.

De ergotherapeuten van Proteion Expertise en Behandeling zijn er voor de bewoners van de zorgcentra van Proteion. Daarnaast bieden wij ook behandeling aan mensen uit de regio. Indien gewenst komen we aan huis. De ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in behandeling aan senioren, chronisch zieken en hun mantelzorgers. Bij chronische aandoeningen moet u denken aan: CVA, parkinson, dementie, long – en hartaandoeningen, reuma en artrose, MS en ALS, chronische pijn, osteoporose (botontkalking), arm- en handletsel. Hierbij zijn de ergotherapeuten gespecialiseerd in zit- en ligproblematiek inclusief decubitus, rolstoeladvisering en advisering van woningaanpassingen.

Behandeling

Alledaagse handelingen zijn onderwerp van therapie. Denk hierbij aan koken, wassen en aankleden, schrijven, winkelen, boterhammen smeren en wandelen. De oorzaak van dat u activiteiten niet meer kan uitvoeren naar eigen tevredenheid, kan liggen in uw persoonlijk functioneren of in de omgeving.

Samen met de ergotherapeut wordt een oplossing gezocht om de activiteit weer naar eigen tevredenheid uit te kunnen voeren. Het kan gaan om het oefenen van de activiteiten zodat de cliënt deze op een andere manier leert uitvoeren of het aanpassen van de omgeving aan de mogelijkheden van de cliënt. Hierbij kunnen ook hulpmiddelen ingezet worden. De ergotherapeut helpt bij de keuze van hulpmiddelen alsook met de aanvraag en leert de cliënt met het hulpmiddel om te gaan. Naast het behandelen geeft de ergotherapeut eveneens advies over lig- en zitproblemen, rolstoelen, zitkussens en matrassen. Ook de advisering aan de mantelzorg (partner en familie) en gespecialiseerde zorg behoort tot de mogelijkheden. De ergotherapeut gaat heel cliëntgericht te werk omdat  in de therapie de activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn centraal staan. Verder werkt de ergotherapeut nauw samen met de andere disciplines; fysiotherapie, diëtetiek, logopedie, maatschappelijk werk, praktijkverpleegkunde, psychologie en ouderengeneeskunde. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van behandelprogramma’s voor ouderen en  chronisch zieken, zowel in de zorgcentra als voor mensen thuis.

Ergotherapie bij u thuis

Woont u in Midden- of Noord-Limburg en kan ergotherapie u van dienst zijn, dan komt de ergotherapeut graag naar u thuis voor behandeling. Raadpleeg voor informatie over vergoeding van de behandeling de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

Behandeling regelen

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van  ergotherapie, dan kunt u direct contact opnemen met de ergotherapeuten via telefoonnummer (0475) 587 483 of een e-mailbericht sturen naar ergotherapie@proteion.nl. Download hier de folder over ergotherapie

Wordt ergotherapie vergoed door uw zorgverzekeraar?

Op de website Zorgwijzer vindt u een actueel overzicht van de grootste zorgverzekeraars en wat zij vergoeden op het gebied van ergotherapie.

Contact ergotherapeuten

T: (0475) 587 483
E: ergotherapie@proteion.nl

Zorgkaart NL Maasgouw

Zorgkaart NL Leudal

Zorgkaart NL Roermond

Zorgkaart NL Noord-Limburg

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact