Ouderen man en kinderen spelen met bal

Ergotherapie

De ergotherapeuten van Expertise en Behandeling kunnen u ondersteunen als u problemen ervaart tijdens de uitvoer van uw dagelijks handelen. Door ongeval, ziekte of het ouder worden kan het zijn dat deze handelingen minder makkelijk verlopen dan voorheen. Tijdens de ergotherapeutische behandeling staat u centraal en is er aandacht voor een optimale participatie, eigen regie en uw welbevinden.

Behandeling

Het doel van de ergotherapiebehandeling is om u zo zelfstandig en veilig mogelijk te laten functioneren in uw eigen omgeving. Samen met uw ergotherapeut bekijkt u welke hulpvragen u heeft en wordt het behandelplan opgesteld. Hierna zal door training, uitvoeren van activiteiten op een andere manier, inzet van hulpmiddelen en/of advies m.b.t. woningaanpassingen de behandeling vormgegeven worden.

De ergotherapeuten van Proteion Expertise en Behandeling zijn er voor de bewoners van de zorgcentra van Proteion. Daarnaast bieden ze ook behandeling aan mensen uit de regio. De behandeling zal plaatsvinden in de eigen woon- en leefomgeving van de cliënt.

Specialismen en samenwerking

Specialismen van de ergotherapeuten zijn het behandelen van ouderen, chronisch zieken en hun mantelzorgers. Bij chronische aandoeningen moet u denken aan: CVA, Parkinson, dementie, long – en hartaandoeningen, reuma en artrose, MS en ALS, chronische pijn, osteoporose (botontkalking), arm- en handletsel. 

Verder werkt de ergotherapeut nauw samen met de andere disciplines; fysiotherapie, diëtetiek, logopedie, maatschappelijk werk, praktijkverpleegkunde, psychologie en de Specialist Ouderengeneeskunde. Proteion Expertise en Behandeling is gespecialiseerd in het aanbieden van behandelprogramma’s voor ouderen en  chronisch zieken, zowel in de zorgcentra als voor mensen thuis.

Aandachtsgebieden

 • Persoonlijke verzorging
 • Zitten en liggen
 • Decubitus
 • Geheugen
 • Energieverdeling
 • Huishouden
 • Ontspanning
 • Wonen
 • Mantelzorg
 • Verplaatsen binnen en buitenshuis
 • Valpreventie

Ergotherapie bij u thuis

Woont u in Midden- of Noord-Limburg en denkt u dat de ergotherapie iets voor u kan betekenen, dan komt de ergotherapeut graag naar u thuis voor behandeling. Raadpleeg voor informatie over vergoeding van de behandeling de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

Ergotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed, u heeft recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Na deze 10 uur kan er in enkele gevallen aanspraak worden gemaakt op een aanvullende verzekering. De kosten van ergotherapie vallen onder het verplichte eigen risico van de basisverzekering.

De ergotherapeuten van Proteion Expertise en Behandeling werken altijd in samenwerking met uw huisarts of specialist. Om deze reden is er aan het begin van de behandeling een verwijsbrief van de huisarts en/of specialist nodig voor ‘Ergotherapie aan huis’.

Regiogebonden

Onze ergotherapeuten werken regio-gebonden. Hierdoor zijn er korte lijnen met de thuiszorg, de gemeente, andere behandelaren en de Specialist Ouderengeneeskunde van Proteion Expertise en Behandeling of praktijken in de wijk.

Contact

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van ergotherapie, dan kunt u direct contact opnemen met een van onze ergotherapeuten via onderstaande gegevens. 

Algemene gegevens:

T. 088 - 850 00 00

E. ergotherapiebc@proteion.nl 

Het team

Linda Berghs

Regio Roermond

ParkinsonNet

Nirza Gillissen

Regio Leudal

Gebied Maasgouw

EDOMAH

Yvonne Jacobs

Regio Venlo, Beesel

Regio Leudal

ParkinsonNet

Kim Sillen

Regio Roermond

Gebied Maasgouw

EDOMAH

Miech Smeets

Regio Leudal

Gebied Peel en Maas

Silke van Pol

Regio Venlo, Beesel

Gebied Maasgouw, Echt

Kelsey Geraedts

Regio Gennep, Bergen, Venray

Gebied Horst aan de Maas

Lian Vulders

Gebied Peel en Maas

Regio Leudal

EDOMAH

Contact ergotherapeuten

T: 088 - 850 00 00

E: ergotherapie@proteion.nl

Zorgkaart NL waardering

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact