field:altText

Lindezorg

Vanaf 1 oktober zijn er 20 eenpersoons appartementen  en 4 appartementen voor echtparen voor 24-uurs zorg en verblijf beschikbaar. Daarnaast zijn er nog 3 aanleunwoningen

Over Lindezorg

Lindezorg is een kleinschalig zorginitiatief dat actief is in gemeente Horst aan de Maas. Zij biedt zorg en ondersteuning aan mensen met dementie die niet meer in staat zijn om geheel zelfstandig thuis te wonen. Als de cliënt op het punt komt dat thuis wonen niet meer gaat, kan hij doorstromen naar wonen met zorg binnen dezelfde kleinschalige organisatie. De al bekende en vertrouwde medewerkers zorgen dat de overgang van thuis wonen naar wonen binnen onze woonlocatie zacht en geleidelijk verloopt.

Visie op zorg

Elk mens zoekt in zijn leven naar de juiste balans binnen zichzelf en binnen zijn omgeving. Wanneer deze balans wordt verstoord door fysieke en mentale problemen, is het voor het welbevinden belangrijk om deze zo goed en snel mogelijk te optimaliseren. Daarom worden cliënten bij Lindezorg vanuit heelheid benaderd, waarbij niet enkel ziekteverschijnselen in acht worden genomen in de ondersteuning en zorgverlening. Het hele plaatje wordt meegenomen: lichamelijk, psychisch, sociaal-emotioneel en spiritueel welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De mens is immers niet enkel en alleen zijn ziekte; er zijn nog vele andere aspecten die ieder mens uniek maken. Waar nodig zullen wij vanuit het oogpunt van zorg, welzijn en veiligheid voor u klaarstaan.

Thuiszorg van Lindezorg

Het thuiszorgteam van Lindezorg is actief in de gemeente Horst aan de Maas. Dit team is gespecialiseerd in de verzorging, verpleging en begeleiding van mensen met dementie in de thuissituatie. Kwaliteit en continuïteit staan hierbij voorop. Door de kleinschalige aanpak komen steeds dezelfde gezichten bij de cliënten en hebben ze een vast aanspreekpunt. Lindezorg staat voor kleinschalige, kwalitatief hoogwaardige en mensgerichte zorg.

Wonen bij Lindezorg

Bij Lindezorg staat het wonen voorop. Ons doel is om van elke dag een fijne dag te maken. Hierbij heeft iedereen zijn eigen invulling. Wij dragen ons steentje bij om u een fijne woonomgeving te bieden. Lindezorg is gesitueerd in het buitengebied van Sevenum met ruimte voor natuur en dieren. De karakteristieke boerderij uit 1668 en de grote tuin bieden rust, ruimte, frisse lucht en (bewegings)vrijheid.

Aanleunwoningen

Voor echtparen die zelfstandig kunnen en willen wonen, maar waar zorg dichtbij wenselijk is, heeft Lindezorg drie aanleunwoningen. Op deze manier kunnen echtparen samen blijven. Er komt dagelijks hulp aan huis om bijvoorbeeld te ondersteunen bij de persoonlijke verzorging. Ook zal hierbij breed gekeken worden en bieden we ondersteuning bij het dagelijks functioneren.

Op dagen dat de 'gezonde' partner een dagje uit wil, zullen we een extra oogje in het zeil houden door bijvoorbeeld een keer extra binnen te lopen. Ook is het mogelijk om in de Lindehoeve (de woonkamer van de boerderij) de maaltijd te nuttigen of deel te nemen aan activiteiten.

In de aanleunwoning heeft u alle privacy. Ze zijn aan de voorzijde van het perceel gelegen en beschikken alle drie over een eigen tuin en berging.

Welzijn

  • In boerderij de Lindehoeve is ruimte voor de leuke en fijne dingen van het leven. De ruime huiskamer biedt ruimte voor gezamenlijke activiteiten en feestjes. Deze ruimte kan ook gebruikt worden wanneer er meer visite komt, bijvoorbeeld bij een verjaardagsfeest.
  • In de praktijkruimte kan genoten worden van extra ontspanning, bijvoorbeeld een relaxte massage speciaal voor ouderen en mensen met dementie, van kapper aan huis of lekker in de watten gelegd worden tijdens een schoonheidsbehandeling.

Rouwkamer

In de rouwkamer in de Lindehoeve kunt u in alle rust en privacy afscheid nemen van uw dierbare. Een persoonlijk afscheid op een vertrouwde locatie.

Powered by Proteion

Lindezorg wordt zelfstandig gerund. We werken samen met Proteion op het gebied van zorgbeleid, ondersteunende systemen, administratie en facturatie. Powered by Proteion, noemen we dat.

Adres

Lindezorg

Berghemweg 10

5975 RJ Sevenum

T: 077-303 18 90

E: info@linde-zorg.nl 

W: www.linde-zorg.nl 

Advies en informatie

U kunt met al uw vragen direct bij Lindezorg terecht. U kunt voor advies en informatie ook bellen met het Klantcontactcentrum van Proteion: 088-850 00 00.

Lindezorg

Zorgkaart NL waardering

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlLindezorg Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact