field:altText

Klosterhoaf

Klosterhoaf is gevestigd in het oude gemeenschapshuis en bibliotheek van Arcen. Na een grondige renovatie is er plaats voor 25 bewoners, verdeeld over 2 etages met elk een grote gezamenlijke woonkamer en keuken waar dagelijks vers gekookt wordt. Er is een geheel afgesloten tuin, waar het heerlijk verblijven is onder de grote oude bomen van de buren.

Over Klosterhoaf

Vanaf maart 2020 heeft het mooie Arcen een eigen kleinschalige woonzorgvoorziening midden in het dorp met de vertrouwde naam Klosterhoaf. Iedereen in Arcen kent Klosterhoaf en het gebouw roept bij velen herinneringen op uit het gemeenschapsleven van vroeger. Nu heeft Klosterhoaf een mooie nieuwe bestemming die past binnen het dorp.

Visie op zorg

De kleinschalige voorziening staat voor Zorgzaam Samen Leven, met veel aandacht voor het familiegevoel en gemeenschapsgevoel. Klosterhoaf biedt ouderen met dementie en/of lichamelijke beperkingen een fijne, waardige en liefdevolle plek om te wonen. Samen met bewoners, familieleden, vrijwilligers en onze zorgprofessionals wordt een beschermend huishouden gecreëerd met de zorg die nodig is. Zo ontstaat een familiegevoel maar ook een gemeenschapsgevoel waarbij gewoon leven en persoonlijke aandacht voorop staan.

Activiteiten

Een goede balans tussen activering, rust en positieve prikkels vindt Klosterhoaf belangrijk. Daarom worden binnens- en buitenshuis verschillende activiteiten georganiseerd:

  • Samen koken en/of bakken
  • Muzikale momenten met herkenbare liedjes
  • Bloemschikken, schilderen, geheugen spellen en handwerken
  • Optredens en voorstellingen van plaatselijke artiesten
  • Bewegen en wandelen
  • Culturele activiteiten
  • Uitstapjes naar kasteeltuinen of naar de markt, ijsje eten en andere lokale activiteiten
  • Verwenmomentjes zoals een manicure, pedicure of schoonheidsbehandeling
  • En veel kleine huiselijke momenten: samen koffie drinken, de krant lezen of een spelletje spelen
  • Het gezamenlijk vieren van vertrouwde feestdagen

Powered by Proteion

De eigenaren runnen Klosterhoaf zelfstandig. Zij werken samen met Proteion op het gebied van onder meer zorgbeleid, ondersteunende systemen, administratie en facturatie. Powered by Proteion, noemen we dat.

Adres

Klosterhoaf Arcen

Wal 32

5944 AW Arcen

E: welkom@klosterhoaf.nl 

W: www.klosterhoaf.nl 

T: 077 - 720 19 28

Advies en informatie

U kunt met al uw vragen direct bij Klosterhoaf terecht. U kunt voor advies en informatie ook bellen met het Klantcontactcentrum van Proteion: 088-850 00 00.

Klosterhoaf Arcen

Zorgkaart NL waardering

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact