field:altText

Route 4 - Rondje Oppe Ruiver - Ria

Ria Franssen, verzorgende in wijkteam Reuver-Beesel, wandelt graag. En dat doet ze het liefst met haar man en twee hondjes langs de oevers van de Maas tussen Beesel en haar woonplaats Reuver. Een wandeltocht van ruim 8 km waarbij ze volop geniet van een mooi stukje Limburg.

Wandelroute | 8,1 km |  Begin- en eindpunt: Landal De Lommerbergen, Reuver | Volg de knooppunten: 74, 76, 77, 9, 22, 1, 21, 33, 11, 75, 73 | Bron: Route.nl (363984)

Het verhaal van Ria:

‘Een fijne manier om tot rust te komen

Zeker drie keer in de week trekt Ria de wandelschoenen aan. Lekker buiten zijn, de dag bespreken en ‘het hoofd leegmaken’. Wekelijks wordt (een deel) van deze route gelopen. “Het heeft van alles. Water, bos en oude gebouwen zoals het gemeentehuis of de molen in Beesel. Het blijft heerlijk!”

In 1991 ben ik begonnen bij Proteion. Na een uitstapje als teamondersteuner en planner keerde ik terug naar waar mijn hart ligt: werken in de wijk. Achter iedere voordeur zit een cliënt met een ander verhaal. Die diversiteit is fijn. En het is heerlijk dat je veel onderweg bent. Ik fiets heel wat af van cliënt naar cliënt.”

“In die dertig jaar heb ik niks te klagen gehad. Proteion is altijd goed voor mij geweest. Het gras lijkt altijd groener bij de buren, maar dat is natuurlijk niet zo. Mijn man en ik zijn allebei standvastig, werken beiden al jaren voor dezelfde werkgever. Het belangrijkst is de waardering voor je werk. En die krijg ik. Van collega’s, maar zeker ook van cliënten. Dat is onbetaalbaar.”

“’s Avonds of in het weekend gaan mijn man en ik vaak lopen. En in onze omgeving kan dat perfect. Als je langs de Maas richting Beesel loopt, zie je in de verte de molen liggen. Die ligt nét buiten deze route, maar het is wel heel leuk om er even een uitstapje naar te maken.”

“Op de terugweg loop je door het centrum van Beesel, waar verschillende mogelijkheden zijn om te pauzeren. Maar kijk vooral ook om je heen, Beesel heeft nog een écht oud centrum. Daarna loop je door de bossen terug naar het startpunt. Het wandelen is een fijne manier om tot rust te komen. Maar ook om gesprekken te voeren en ervaringen te delen. Vroeger deden we dat bij de afwas, maar sinds we een afwasmachine hebben doen we dat tijdens
het wandelen. Klinkt goed, toch?”

 

Heb je een foutje in een route gevonden? Tip ons via communicatie@proteion.nl.

Ria Franssen...

... werkt als verzorgende bij Proteion Thuiszorg in de wijkteams Beesel, Reuver en Offenbeek │ Woont met Huub in Reuver│ Elke dag: genieten van een wandeling, teckels Teun en Guus en mijn kleinkinderen │ Gewoon bijzonder: op vakantie naar Texel.

Tips van Ria:

Bezoek de molen in Beesel | Stop even bij St. Lambertuskapel aan de bosrand | Geniet van een terrasje in Beesel | Ervaar de stilte in het bos.

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact