field:altText

Route 1: Heideroute - Broekhuizen - Marieke

Wijkverpleegkundige Marieke Broeder-Havens wandelt graag samen met haar tante Ine, die ook in de thuiszorg werkt. Een van hun favoriete routes gaat door de Tienraijse en Swolgenderheide. Laat je onderweg verrassen op bijzondere pauzeplekken, ontdek leuke verhalen in gastenboeken en geniet van de prachtige natuur. Een wandelroute die zich bovendien ook prima leent voor een rondje hardlopen.

Wandelroute | 13,3  km | Begin- en eindpunt: Restaurant Bij Christoffel | Veerweg 11a Broekhuizen | Volg de knooppunten: 6, 7, 8, 61, 38, 9, 63, 64, 17, 18, 65, 12, 21, 86, 13, 87, 88 en 89 | Bron: Route.nl (740324)

Het verhaal van Marieke:

Je komt op plekken die je vooraf écht niet verwacht’

Om even af te schakelen van alle drukte loopt Marieke af en toe een mooie route. En dat doet ze meestal samen met tante Ine, die haar inspireerde om de thuiszorg in te gaan. De wandeling door de Tienraijse- en Swolgenderheide staat hoog op hun lijstje: “Een afwisselende route voor iedereen.

Het is mijn tante die vaak het initiatief neemt. Samen liepen we etappes van het Pieterspad en trainden we voor de Nijmeegse Vierdaagse. Het wandelen zorgt voor ontspanning, rust en nieuwe energie. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn regio opnieuw heb ontdekt. Ik was best wel op het buitenland gericht, maar als je een half uur van huis gaat, ben je écht ergens anders. Ik kom nu op plekken waar ik nog nooit was geweest.”

“Voordat ik bij Proteion aan de slag ging, werkte ik in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Ine vertelde vaak over haar werk in de thuiszorg. Dat inspireerde me. Uiteindelijk heb ik in 2019 de sprong gewaagd. En het bevalt harstikke goed! Met name de sterke band die je opbouwt met je cliënten is gewoon heel bijzonder. Daarnaast ervaar ik Proteion als een organisatie waar je als medewerker écht meetelt.”

“De route die Ine en ik vaak lopen is heel afwisselend. Je loopt door het bos, op de reguliere weg, op glooiende zandwegen en langs de Maas. Zo kom je op plekken die je vooraf écht niet verwacht. Bij mensen thuis of bij oude (zorg)boerderijen zijn verschillende plekjes waar je een kopje koffie kunt drinken. En je leest er leuke verhalen in het gastenboek. Daarin staan ook leuke tips voor een volgende wandeling. Kortom, een aanrader voor iedereen!”

Heb je een foutje in een route gevonden? Tip ons via communicatie@proteion.nl.

Marieke Broeder-Havens...

... is wijkverpleegkundige bij Proteion in Gennep en Heijen│ Woont in Vortum-Mullem met haar man en twee kinderen│ Elke dag: genieten van de buitenlucht│ Gewoon bijzonder: mijn fotoboek vol herinneringen.

Tips van Marieke:

Pauzeer bij een van de boerderijen | Stop even bij de Borggraaf of de Sint-Nicolaaskerk | Schrijf iets in een van de gastenboeken | Ontdek dat in deze regio jaarlijks 20 miljoen rozen worden gekweekt!

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact