field:altText

Route 3 - Rondje Keverrijk - Jac

Honderden vrijwilligers steken hun handen uit de mouwen voor de bewoners in de zorgcentra van Proteion. Zij zijn van onschatbare waarde. Een van hen is Jac Hendricks. Hij laat cliënten stralen door met hen een rondje door Kessel te lopen. Een bijzonder ommetje van ongeveer één kilometer. Niet alleen Kasteel de Keverberg ligt op de route, maar ook een befaamd bankje dat een fantastisch uitzicht geeft op België en Duitsland.

Wandel- en rolstoelroute │ 1  km │ Begin- en eindpunt: Proteion De Merwijk, Binnenweg 2, Kessel │ Volg de knooppunten: 8, 11, 12, 9, 8 │ Bron: visitnoordlimburg.nl │ Let op: door wegwerkzaamheden zijn sommige delen van de route enige tijd minder toegankelijk voor rolstoelen.

Het verhaal van Jac:

‘Een voorrecht om hier met onze bewoners te wandelen

Jac en zijn vrouw Riky zijn allebei vrijwilliger bij de De Merwijck in Kessel, het kleinste zorgcentrum van Proteion met twee groepswoningen voor ouderen met dementie. Jac trekt er regelmatig op uit met de bewoners. Zijn vaste rondje gaat naar Kasteel De Keverberg en biedt vanwege het hoogteverschil een uniek uitzicht op De Maas. “Ondanks dat cliënten soms weinig zeggen, merk je dat ze genieten van het uitzicht en er rustig van worden.”

Jac heeft de leeftijd om het rustig aan te doen, maar hij is een actieve vrijwilliger bij LTV Kessel, Kasteel de Keverberg én Proteion De Merwijck. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met het wandelen met bewoners. Het geeft iedere keer veel voldoening om met hen te lopen, ook al zitten ze vaak in een rolstoel. Waar ik dan over praat? Ik probeer ze vooral zelf te laten vertellen. Bijvoorbeeld over hun geboorteplaats en familie. Dan komt er wel wat los! Maar buiten dat is het gewoon heel gezellig.” 

“Het kasteel in Kessel is een geweldige trekpleister. Bovenop staat een bankje. Ik neem tijdens de wandelingen met bewoners altijd de tijd om hier te gaan zitten. Het uitzicht is écht geweldig. Je kunt zelfs over de grens kijken naar België en Duitsland. De Maas heeft iets rustgevends, dat merk ik ook aan de bewoners. Je ziet de ontspanning op hun gezichten.”

“De route start vanaf de zijingang van De Merwijck. Via het kasteel en de Markt keer je dan weer terug. Omdat het een korte route is, is het ook geschikt om met een rolstoel af te leggen. Daarnaast is het de moeite waard om rond te lopen bij het kasteel. Een uniek stukje van Kessel, want het is in 2015 helemaal hersteld. Het is een voorrecht dat ik hier wekelijks met onze bewoners kan lopen. Ik kijk er iedere week weer naar uit!”

Heb je een foutje in een route gevonden? Tip ons via communicatie@proteion.nl.

Jac Hendricks...

... is vrijwilliger bij zorgcentrum Proteion De Merwijck │ Woont in Kessel met zijn vrouw Riky │ Elke dag: genieten van het uitzicht en de rust │ Gewoon bijzonder: luisteren naar verhalen over vroeger.

Tips van Jac:

Bezoek Kasteel de Keverberg | Geniet van het uitzicht op ‘het bankje’ | Neem een versnapering op de Markt | Lopen met een rolstoel gaat écht prima!

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact