field:altText

Route 6 - Stadswandeling Remunj - Michelle

Ze stuurt als eerste wijkverpleegkundige de thuiszorgteams van Herten, Roerdalen en Roermond (binnenstad) aan. Roermond kent ze dus op haar duimpje. Michelle Wijnands stelde zelf een jubileumroute samen. Een wandeltocht van ruim 3 kilometer die overeenkomt met haar thuiszorgroute langs de Roerkade, Markt en het historische Munsterplein.

Wandelroute │  3,4  km │ Begin- en eindpunt: Munsterplein Roermond
Route openen: http://bit.do/stadswandelingroermond

Het verhaal van Michelle:

'Het Munsterplein geeft me een warm gevoel’

Het Munsterplein is het startpunt van de stadswandeling. Voor Michelle niet alleen het begin van de route, maar ook vaak het begin van de dag. “Dat is mijn favoriete plek. Als ik hier vroeg in de ochtend kom, krijg ik meteen een warm gevoel. Bij de meeste cliënten in de binnenstad, heb ik ook uitzicht op de Munsterkerk. Heel bijzonder!”

“In 2014 begon ik in de thuiszorg en sinds 2017 ben ik eerste wijkverpleegkundige. Dat betekent dat ik de teams aanstuur én zelf ook als verpleegkundige de wijk in ga. Dat bevalt me harstikke goed. Proteion is een grote organisatie, maar het voelt niet zo. De lijntjes zijn kort, ideeën zijn altijd welkom en we krijgen volop mogelijkheden. Zo zijn er in de thuiszorg veel jonge leidinggevenden, typerend voor Proteion.”

“In de thuissituatie van cliënten iets betekenen, is dankbaar werk. Het is gewoon bijzonder werk. Je komt bij mensen op bezoek en je bouwt écht een band op. Het is prachtig als cliënten je na een bezoek bedanken en vragen wanneer je opnieuw komt.”

“Onze binnenstad ademt historie. Normaal gesproken kijk je naar voren of omlaag als je loopt, maar met al die historische gebouwen moet je niet vergeten omhoog te kijken. Zo zie je halverwege de route op de Markt de kathedraal van Roermond, gebouwd in 1410. Aan het einde van de wandeling loop je langs de Roerkade. Een tussenstop voelt hier niet als een straf. Maar er is méér. Het uitzicht vanuit de Maasboulevard, het monumentale pand De Steenen Trappen op de Neerstraat en de parkjes zijn de moeite waard om even te stoppen. En als afsluiting op een van de terrasjes op het Munsterplein koffie met een lekker stuk vlaai bestellen!”

 

Heb je een foutje in een route gevonden? Tip ons via communicatie@proteion.nl.

Michelle Wijnands...

... werkt als eerste wijkverpleegkundige in de thuiszorg │ Woont met haar vriend in Roermond │ Elke dag: een rondje wandelen met de hond │ Gewoon bijzonder: na mijn afstuderen ben ik bij Proteion gebleven en doorgegroeid in de thuiszorg.

Tips van Michelle:

Rust even uit in Stadspark de Kartuis | Laat je verrassen op de gezellige Roerkade | Pik een terrasje op het Munsterplein | Loop vanuit het Munsterplein (even) de winkelstraatjes in.

 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact