field:altText

Route 7 - Rondje Maasplassen - Wendy

De favoriete fietsroute van verzorgende IG Wendy Hanssen gaat volledig langs het water. Een prachtige omgeving om met de fiets op pad te gaan. Onderweg passeren we het kasteel van Montfort, de Hompesche Molen tussen Stevensweert en Ohé en Laak en het witte stadje Thorn. Een route van zo’n 41 kilometer door de prachtige natuur, met meer dan genoeg leuke tussenstops.

Fietsroute │ 41,1  km │ Begin- en eindpunt: Maasterras ’t Veerhuis, Polstraat 1  Wessem │ Volg de knooppunten: 42, 35, 84, 36, 15, 7, 8, 11, 10, 39, 1, 22, 21, 53, 52 │Bron: Route.nl (2026101)

Het verhaal van Wendy:

‘Dit gebied is een prachtige verrassing’

Wendy kent het rondje langs de Maasplassen op haar duimpje. “Een prachtige fietstocht die vrijwel geheel langs het water gaat en met veel leuke plekjes om even te pauzeren. Ik ken de route niet voor niets uit mijn hoofd.” 

“Sinds 2017 werk ik bij Proteion, maar ik werk al langer in de zorg. Aanvankelijk wilde ik in de kraamzorg, maar tijdens een stage op Hornerheide kwam ik in aanraking met de ouderenzorg. Dat was het moment dat ik in de gaten kreeg dat dit écht bij mij past. Het is heerlijk om onze ouderen te verwennen en een steentje bij te dragen aan hun welzijn.”

“Regelmatig maak ik een mooie fietstocht, maar ook de wandelschoenen haal ik vaak uit de kast. Het is heerlijk om buiten te zijn en mooie tochten te maken. Dan besef je weer hoe mooi het hier is. Voor mensen die hier onbekend zijn, is dit gebied een prachtige verrassing. Het water, de groene stroken en de gezellige, authentieke dorpjes. Voor mij is het bijna normaal, maar ik besef dat ik het slechter kon treffen.” 

“De route kent veel mooie plekjes. Thorn is met de historische kern met witte huisjes en authentieke panden een bijzonder dorp. Maar ook Stevensweert, dat bekend staat als vestingstadje, en Montfort waar het plaatselijke kasteel staat, zijn mooie plekken om te pauzeren. Verder is de Hompesche Molen tussen Stevensweert en Ohé en Laak de moeite waard om te stoppen. Zeker ook vanwege de speelmogelijkheden voor kinderen. Je krijgt er zeker geen spijt van als je deze tocht een keer maakt. Ik heb het stuk vaak gefietst en ben nog steeds enthousiast. Dat zegt genoeg.”

Heb je een foutje in een route gevonden? Tip ons via communicatie@proteion.nl.

Wendy Hansen...

... werkt als verzorgende IG bij zorgcentrum Proteion St. Jozef in Wessem │ Woont in Wessem met man Johan en kinderen Kyro en Dani │ Elke dag: Een rondje lopen langs de Maas │ Gewoon bijzonder: lid van carnavalsvereniging De Golfbraekers

Tips van Wendy:

Wandel door Thorn en laat je verrassen | Zoek verkoeling bij de Maasplassen in Wessem | Laat kinderen zich uitleven bij de Hompesche Molen | Bezoek het kasteel van Montfort.

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact