Meer informatie of direct aanmelden?

Kleinschalig wonen met zorg en aandacht in groen Gennep

Proteion Libermannhof, Gennep

Proteion Libermannhof is een kleinschalig zorgcentrum in Gennep. Het zorgcentrum heeft een mooie ligging in het groen aan de rand van het centrum. Libermannhof is van oorsprong een kloosterverzorgingshuis van de Congregatie van de Heilige Geest.

Bij Libermannhof bieden we intensieve zorg, begeleiding en behandeling aan mensen met somatische en psychogeriatrische zorgvragen. Een fijn thuis als zelfstandig wonen niet meer mogelijk is.

Over Libermannhof

Wonen

Libermannhof heeft 3 woongroepen voor bewoners met psychogeriatrische zorgvragen en 3 voor somatiek. De appartementen voor cliënten met psychogeriatrische zorgvragen beschikken over een woon-slaapkamer met badkamer. Daarnaast zijn er appartementen voor cliënten met een somatische zorgvraag. Deze appartementen beschikken over een klein keukentje, grote woonkamer, slaapkamer en ruime badkamer en balkon. Libermannhof heeft per woongroep een gezellige huiskamer met keuken waar bewoners samen met hun familie aan tafel kunnen. Verder heeft Libermannhof een grote tuin en een fijne ligging in een bosrijke omgeving. Het zorgcentrum is in 2020 verbouwd tot een kleinschalig zorgcentrum met woongroepen. 

Naast deze appartementen beschikt Libermannhof ook over een aantal echtparenappartementen voor stellen die samen willen wonen in het zorgcentrum. De appartementen hebben een grote woonkamer, slaapkamer, badkamer en een apart toilet. Om in aanmerking te komen dient minimaal één partner een Wlz-indicatie te hebben. 
 

Zorg en behandeling

Naast een fijn thuis biedt Libermannhof natuurlijk goede zorg en behandeling. Al onze bewoners hebben zorg nodig, elk met een ander accent vanwege hun specifieke achtergrond en beperkingen. In de geborgenheid van kleinschalige woongroepen bieden wij onze bewoners de ondersteuning die past bij hun zorgvragen en belevingswereld. Daarbij gebruiken we ook slimme hulpmiddelen, zoals de CRDL en de Tovertafel. Deze hulpmiddelen bieden geborgenheid, stimuleren het geheugen en toveren een glimlach op het gezicht.

Familie is altijd welkom

Graag verwelkomen wij naasten en familie in ons zorgcentrum en in het huis van de bewoners. Zij kunnen op elk moment van de dag langskomen, met de bewoner oppad gaan of aanschuiven aan tafel. We streven ernaar dat familieleden zich maximaal betrokken voelen bij het leven en de zorg voor hun naaste.

Veelzijdig Libermannhof

Restaurant

Libermannhof heeft een gezellig restaurant waar bewoners samen met hun familie aan tafel kunnen. Ook bewoners uit de regio Gennep zijn (na reservering) welkom om van een warme maaltijd gebruik te maken. Elke dag worden warme maaltijden geserveerd tussen 12.15 en 13.30 uur.

Overige faciliteiten

Libermannhof beschikt over een groot terras voor haar psychogeriatrische afdeling. Ook beschikt zij over een beleeftuin en een bosrijke omgeving. In het bos kunnen bewoners met familie wandelen of koffie drinken terwijl ze genieten van de dieren!

Libermannhof thuis

Proteion Libermannhof beschikt over negen servicewoningen welke verbonden zijn met het verpleeghuis. De servicewoningen liggen op het terrein van de Libermannhof. Wonen op maat met een passend aanbod in zorg en dienstverlening is hierdoor binnen Libermannhof ook mogelijk. 

Servicewoningen

Naast zorgcentrum Libermannhof liggen servicewoningen waar u zelfstandig kunt wonen en toch kunt vertrouwen op de zorg en diensten van Proteion. In een servicewoning woont u zelfstandig, met de zorg en ondersteuning die u wenst. Proteion Libermannhof levert er thuiszorg of een volledig pakket thuis, ook kunnen zij u helpen uw huis op orde te houden en u kunt gebruikmaken van zorg op afstand. Bekijk een overzicht van onze servicewoningen en lees meer over het Volledig Pakket Thuis.

Thuisservice

Wilt u zelfstandig blijven wonen in uw eigen woonomgeving, maar wel gebruikmaken van de faciliteiten van zorgcentrum Libermannhof? Dit kan met Proteion Thuisservice. U krijgt dan korting op de warme maaltijd, kunt deelnemen aan het koffie-uurtje en aan de activiteiten.

Bekijk de virtuele rondleiding door Libermannhof

Libermannhof in beeld

Zorgkaart NL waardering


AdresProteion Libermannhof
Spoorstraat 157
6591 GT Gennep
T: 088 - 850 26 00


Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact