Ouderen man en kinderen spelen met bal

Echtparenappartementen: samenwonen in een zorgcentrum

Bij Proteion kunt u in een aantal van onze zorgcentra samenwonen met uw partner in de echtparenappartementen. Dit zijn ruime appartementen ingericht voor twee personen.

De appartementen

De appartementen beschikken over een aparte woon- en slaapkamer, eigen keuken en een ruime badkamer. Zo woont u samen, dichtbij uw partner, maar wél met de 24-uurszorg die u of uw partner nodig heeft.

Voor wie

Om in aanmerking te komen voor de echtparenappartementen in een zorgcentrum dient u, uw partner of beiden een Wet landurige zorg-indicatie (Wlz-indicatie) te hebben of op korte termijn te ontvangen.

Wanneer bij u of uw partner sprake is van psychogeriatrische klachten, wordt in overleg besproken wat de mogelijkheden zijn en welke zorg en oplossing het beste past bij uw situatie.

Eigen bijdrage

Voor aanmelding voor opname in een zorgcentrum is een indicatie vanuit de Wlz (Wet Landurige Zorg) nodig. De aanvraag verloopt via het CIZ. Als meeverhuizend partner zonder Wlz-indicatie betaalt u een eigen bijdrage voor het verblijf in het zorgcentrum.

Locaties

Proteion beschikt over echtparenappartementen in de volgende zorgcentra:

Wij kijken graag met u mee naar mogelijkheden in andere zorgcentra, zoals twee aparte kamers in hetzelfde zorgcentrum.

Naast de Proteion zorgcentra kunt u ook naar de mogelijkheden voor samenwonen vragen bij onze zorgondernemers. Meer informatie en de contactgegevens per locatie vindt u op deze pagina.

Aanvragen en meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over onze echtparenkamers? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie voor opname in het zorgcentrum samen met uw partner?

Neem dan contact op met ons klantcontactcentrum via 088 - 850 00 00 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur).

Contact

Het Klantcontactcentrum van Proteion is op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur bereikbaar via 088-850 00 00 (lokaal tarief). Of stel uw vraag digitaal via het contactformulier.

Zorgkaart NL waardering

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandProteion Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact