Ouderen man en kinderen spelen met bal

Wat is kleinschalig wonen?

In een kleinschalige groepswoning wonen 6 tot 12 ouderen met dementie samen in een huis. Omdat de bewoners intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben, is er 24 uur per dag professionele hulp. Overdag zijn er vaak vrijwilligers en familieleden aanwezig.

Elke bewoner heeft een ruime zit-/slaapkamer die naar wens ingericht kan worden met eigen meubels, foto's en andere spullen. De woonkamer is het hart van het huis. In de open keuken wordt gekookt door de zorghulp of vrijwilligers. Vaak helpen de bewoners met de bereiding en vervolgens wordt er samen gegeten aan de grote tafel.

Thuis in de groepswoning

In de woonkamer zijn meerdere zitjes waar iedere bewoner een fijn plekje kan vinden. Ook familie is hier altijd welkom en mag meehelpen in en rond de woning. Veel groepswoningen hebben een fijne tuin die door bewoners en familie wordt bijgehouden of een terras. Een groepswoning is een thuis waarin iedereen een rol heeft en naar vermogen een steentje bijdraagt in het huishouden. In overleg met het team worden individuele wensen zoveel mogelijk waar gemaakt. Huisdieren, muziek, speciale menu-wensen; wat haalbaar is maken we graag mogelijk - zolang de andere bewoners er geen bezwaar tegen hebben. Rechts op deze pagina vindt u de links naar locaties van Proteion waar kleinschalig wonen mogelijk is.

Elk van deze locaties is anders, wij geven u graag een rondleiding. Voor Hornerheide hebben we een virtuele rondleiding beschikbaar. 

Neem voor meer informative contact op met de klantadviseur van het klantcontactcentrum via 088-850 00 00.

Kleinschalig wonen in...

  • De Merwijck, Kessel
  • De Wachtpost, Venlo
  • Hornerheide, Horn
  • Libermannhof, Gennep
  • De Port, Kelpen-Oler

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact