field:altText

2012: Opening De Wachtpost in Venlo

Op loopafstand van het centrum van Venlo ligt De Wachtpost. Een nieuwbouwproject dat in 2012 is opgeleverd. Hier bevinden zich vijf groepswoningen voor ouderen met dementie. In elke groepswoning wonen zeven mensen. Daarnaast heeft De Wachtpost ook enkele servicewoningen.

De Wachtpost is vernoemd naar de gelijknamige straat. Die heeft de naam te danken aan het wachtposthuisje. Een huisje dat in de jaren dertig dienstdeed als onderkomen voor de douane.

Eerste zorgondernemer opent deuren

In 2012 openen twee zorgondernemers Zorghoeve De Port in het buitengebied van Kelpen-Oler. Ze doen dat in nauwe samenwerking met Proteion thuis. De ondernemers zorgen voor de lokale verankering Proteion Thuis zorgt voor de kennis en expertise op het gebied van kwaliteit, ICT en administratie. Zo wordt het voor mensen mogelijk om kleinschalig te blijven wonen in hun eigen dorp of wijk.

In de jaren hierna starten steeds meer ondernemers met hart voor de zorg hun eigen zorgonderneming. Proteion ondersteunt deze lokale ondernemers onder de noemer Powered by Proteion om hun droom te realiseren. Zo wordt het beste van twee werelden verenigd: goede zorg, dicht bij de mensen. Proteion werkt inmiddels (anno 2021) samen met 13 zorgondernemers uit de regio.
 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact