field:altText

Het verhaal van Proteion

Weten waar Proteion voor staat en waar we naar streven? Lees mee met ons verhaal en onze waarden...

Ons verhaal

Als het vanzelfsprekende minder vanzelfsprekend is vanwege leeftijd, ziekte of handicap dan zijn het steeds meer de gewone dingen die een dag bijzonder maken. Een glimlach, arm om je heen of spontaan iets leuks doen. Dan voel je je verbonden. Dat zijn de momenten dat je voelt dat je er niet alleen voor staat, de momenten die je beschermen.

Daarom draait zorg voor ons in de eerste plaats om inleven. Inleven in de situatie, gevoelens en omgeving van onze cliënten. Inleven in wat zorgmedewerkers drijft, welke balans ze zoeken en hoe ze willen ontwikkelen. Én inleven in de toekomst, in hoe we zorg betaalbaar en menselijk tegelijk kunnen houden. Vervolgens zorgen onze medewerkers er samen met mantelzorgers, zorgprofessionals, vrijwilligers, gemeenten en verzekeraars voor dat cliënten zich in hun eigen omgeving veilig voelen om ondersteuning te vragen waar nodig en zich vertrouwd voelen om zelf te doen wat kan.

Onze waarden

Onze waarden vormen ‘het dna’ van onze organisatie. Ze geven houvast voor het bepalen van onze koers. Onze waarden zijn:

Inlevend en Dichtbij

Wij geloven dat zorg in de eerste plaats draait om het vermogen om ons elke dag in te leven in de situatie en de gevoelens van onze cliënten. Alleen als we snappen én voelen hoe iemands leven en omgeving eruit ziet en verandert als er zorg nodig is, laten cliënten ons ook dichtbij komen. Dus is dat wat we doen. Zorg en ondersteuning samen met anderen op de enige juiste plek organiseren: middenin het leven van de cliënt, ín de regio. En mensen uitdagen op wat ze wél kunnen. De nabijheid die daardoor ontstaat zorgt ervoor dat mensen – cliënten én medewerkers – zich enerzijds vertrouwd voelen om zelf te doen wat kan en zich anderzijds veilig voelen om hulp te vragen waar nodig.

Verantwoordelijk en Daadkrachtig

Om die inlevende, dichtbije zorg duurzaam betaalbaar te organiseren, nemen we de verantwoordelijkheid om nieuwe trends en ontwikkelingen – positieve gezondheid, zorginnovatie of samenwerking met zorgondernemers – snel te vertalen naar concrete toepassingsmogelijkheden in de huiskamer van de cliënt. Door meer te doen dan te denken maken we bijzonder gewoon. Daarbij durven we die verantwoordelijkheid ook echt te geven aan de mensen met wie we samenwerken. Aan ketenpartners en zorgondernemers met wie we open onze kennis, systemen en procedures delen. En bovenal aan onze medewerkers. Zij voelen daardoor de vrijheid om op hun daadkracht te tonen, om te doen wat nodig is in plaats van wat moet. Én ze voelen de verantwoordelijkheid voor collega's en zichzelf. De ruimte om te ontwikkelen, om als een familie professionaliteit en plezier hand in hand te laten gaan en om een gezonde werk-privé balans te bewaken.

Verbindend 

We combineren zaken die het leven de moeite waard maken. Verbinden mensen met de omgeving zodat ze zich onderdeel blijven voelen van de samenleving. Dat doen we samen binnen de Proteion zorgfamilie. En vooral samen met mantelzorgers en (zorg)professionals, zorgondernemers en vrijwilligers, gemeenten en verzekeraars. Verbondenheid - één van de belangrijkste menselijke behoeften - die cliënten voelen. Verbondenheid die niet zit in de grote woorden, programma's of technische innovatie maar in de kleine dingen. In zelfgemaakte soep of een spontaan bezoek aan de markt. In een steunende arm om je heen, een begripvolle blik en oprechte interesse. Samen leren en samen vieren. Dat zijn de momenten dat je voelt dat je er niet alleen voor staat en die je beschermen. Dát is hoe we elke dag gewoon bijzonder maken.

Big Picture

Proteion maakte ook een Big Picture over waar wij naartoe werken. Bekijk de Big Picture hier. 

Meer over Proteion

Algemeen contact

Proteion
Postbus 4080
6080 AB Haelen
T: 088-850 00 00
E: info@proteion.nl

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact