field:altText

Route 2b: Venloop 21 km - Huub

Huub Janssen uit Wanssum is servicemedewerker ICT in het dienstencentrum van Proteion in Horn. Daarnaast maakt hij muziek en is Huub fanatiek hardloper. Zijn mooiste herinnering heeft hij aan de halve marathon van de Venloop, die hij samen met collega’s in Proteionshirt liep. Een wedstrijd die niet kan ontbreken op het palmares van de Limburgse hardloper. 

Hardlooproute │ Halve marathon (21,1  km) │ Start: Deken van Oppensingel, Venlo │ Finish: Limburgs Museum, Venlo │ Bron: Venloop │ Liever een kortere route? Check de 10 km van Ger!

Het verhaal van Huub:

‘Collega’s roepen je toe langs het parcours

Zes keer nam hij samen met collega’s deel aan de Venloop. Twee keer liep hij de halve marathon. Huub denkt er met plezier aan terug. “Samen dit evenement beleven, was heel bijzonder. Als je dan ook nog aangemoedigd wordt door collega’s langs de kant, is dat gewoon bijzonder.”

“Met collega’s naar zo’n evenement toeleven, geeft een gevoel van verbondenheid. Je leert elkaar kennen buiten de werksetting, deelt ervaringen en gaat samen trainen. Dat schept een band. Voor mij is sport altijd heel belangrijk geweest. Bewegen vind ik cruciaal om fysiek en geestelijk overeind te blijven. In deze snelle informatiemaatschappij hebben we dat allemaal hard nodig. En daarom doe ik het ook. Het gaat minder snel dan vroeger, maar ik blijf bewegen.”

“De Venloop is een prachtig evenement, maar daarnaast is het ook een uitdagend en gevarieerd parcours. Het eerste gedeelte gaat richting Tegelen, waarna je langs de Maas terugkomt richting Venlo. Dat vind ik een van de mooiste punten. Daarna volgt de Maasbrug bij Blerick, rond kilometer 15. Een belangrijk punt. Hier ben ik mezelf een paar keer tegengekomen, waardoor de laatste zes kilometer heel zwaar werden. Maar aan de andere kant waren dat ook de leukste kilometers, want het publiek in Hout-Blerick is ongekend. Zij hebben me er vaak doorheen gesleept.”

“Bij Proteion is het nooit saai. Ik ben nog nooit met tegenzin naar het werk gekomen. Veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op, medewerkers hebben veel vrijheid en je krijgt waardering voor je werk. Kortom, prettig werken! En daarom ren ik graag in mijn Proteionshirt door Venlo!

Heb je een foutje in een route gevonden? Tip ons via communicatie@proteion.nl.

Huub Janssen...

... werkt als servicemedewerker ICT bij Proteion in Horn│ Woont in Wanssum met Ellen en zonen Lou en Jip │Elke dag: gezond opstaan en je bewust zijn van de mooie dingen │ Gewoon bijzonder: met mijn gitaar een nieuw liedje schrijven.

Tips van Huub:

Schrijf je tijdig in om zeker te zijn van een startbewijs | Ga niet te snel van start! | Gun jezelf een drankje op de parade | Geniet van de Maas tussen Tegelen en Venlo.

 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact