Meer informatie of direct aanmelden?

Kleinschalig en gezellig wonen in waterrijk Wessem

Proteion St. Jozef, Wessem

In het waterrijke Wessem, in Midden-Limburg aan de Maas, ligt Proteion St. Jozef. Een klein en gezellig zorgcentrum met appartementen voor bewoners met somatische en/of psychogeriatrische aandoeningen en een dagbesteding.

In de beweegtuin van St. Jozef kunnen bewoners én andere inwoners van Wessem extra beweging krijgen en elkaar ontmoeten. In samenwerking met de gemeente Maasgouw is vanuit de markt van Wessem een route aangelegd die eindigt in de beweegtuin van het zorgcentrum.

Over St. Jozef

Wonen

In het zorgcentrum zijn 35 appartementen voor bewoners met lichamelijke problematiek en 10 appartementen voor bewoners met dementie.

Zorg en behandeling

Naast een fijn thuis biedt St. Jozef goede zorg en behandeling. Al onze bewoners hebben zorg nodig, elk met een ander accent vanwege hun specifieke achtergrond en beperkingen. In de geborgenheid van kleinschalige afdelingen bieden wij onze bewoners de ondersteuning die past bij hun zorgvragen en belevingswereld. Daarbij gebruiken we ook slimme hulpmiddelen, zoals de CRDL en de Tovertafel. Deze hulpmiddelen bieden geborgenheid, stimuleren het geheugen en toveren een glimlach op het gezicht.

Familie altijd welkom

Graag verwelkomen wij naasten en familie in ons zorgcentrum en in het huis van de bewoners. Zij kunnen op elk moment van de dag langskomen, met de bewoner op pad gaan of aanschuiven aan tafel. We streven ernaar dat familieleden zich maximaal betrokken voelen bij het leven en de zorg voor hun naaste.

Veelzijdig St. Jozef

Beweegtuin

In samenwerking met de gemeente Maasgouw is een beweegpad vanaf de Markt gerealiseerd, met op de route beweegtegels met uitleg voor eenvoudige oefeningen. Het pad eindigt in de binnentuin van het zorgcentrum, waar elke inwoner van Wessem welkom is om gebruik te maken van de beweegapparaten. De beweegtuin heeft onder meer een looppad, armfiets, waterpomp en een gezellig terras om uit te puffen of de actieve deelnemers aan te moedigen.

Overige faciliteiten

Naast de genoemde faciliteiten heeft St. Jozef een gezellig restaurant, kapsalon, pedicure, behandelruimte voor fysiotherapie, kapel/stilteruimte en een mooie beweegtuin en terras.

 

St. Jozef thuis

Servicewoningen

Naast zorgcentrum St. Jozef liggen servicewoningen waar u zelfstandig kunt wonen en toch kunt vertrouwen op de zorg en diensten van Proteion. In een servicewoning woont u zelfstandig, met de zorg en ondersteuning die u wenst. Het lokale wijkteam levert er thuiszorg , onze thuishulp kan u helpen uw huis op orde te houden en u kunt gebruikmaken van zorg op afstand. Bekijk een overzicht van onze servicewoningen  en lees meer over het Volledig Pakket Thuis

Thuisservice

Wilt u zelfstandig blijven wonen in uw eigen woonomgeving, maar wel gebruikmaken van de faciliteiten van zorgcentrum St. Jozef? Dit kan met Proteion Thuisservice. U krijgt dan korting op de warme maaltijd, kunt deelnemen aan het koffie-uurtje en aan de activiteiten.

Proteion gaat nieuwe toekomstbestendige woonzorgvoorziening realiseren op locatie Proteion St. Jozef. Lees hier het persbericht over de toekomstplannen.

St. Jozef in beeld

Zorgkaart NL waardering


AdresProteion St. Jozef
Kloosterlaan 7
6019 AN Wessem
T: 088 - 850 29 50


Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact