Meer informatie of direct aanmelden?

Zorg en aandacht in een huiselijke sfeer en kleinschalige opzet

Proteion Hornerheide, Horn

In de bossen van Hornerheide ligt Proteion Hornerheide; een locatie met kleinschalige groepswoningen voor ouderen met dementie. Rond de gezellige binnentuin liggen twaalf bungalows met elk een eigen tuintje. Per twee woningen is er een verbindingsgang waardoor bewoners meer ruimte en bewegingsvrijheid ervaren. 

De mooie bosrijke ligging maakt Proteion Hornerheide uniek. Vanuit de groepswoningen wandel je zo het bos in, waar een rolstoeltoegankelijke kunstroute is uitgezet. Het gefluit van de vogels en het ruisen van de wind geeft een heerlijk rustgevend gevoel.
In 2021 viert Hornerheide het 100 jarig jubileum! Ontdek het jaarprogramma op 100jaarhornerheide.nl

Over Hornerheide

Wonen

Proteion Hornerheide heeft twaalf bungalows met elk een eigen tuintje. In elke bungalow wonen zes tot tien personen samen, waar zij allemaal een eigen slaapkamer hebben. Iedere woning is op een andere, huiselijke manier ingericht. In de grote woonkamer met open keuken is iedereen vrij om te doen wat hij graag doet. De krant lezen, helpen koken, de planten water geven, tv-kijken of familie ontvangen. In het midden van de bungalows ligt de grote beweeg- en beleeftuin, waar diverse buitenactiviteiten plaatsvinden.

Zorg en behandeling

Naast een fijn thuis biedt Hornerheide goede zorg en behandeling. Al onze bewoners hebben zorg nodig, elk met een ander accent vanwege hun specifieke achtergrond en beperkingen. In de geborgenheid van kleinschalige afdelingen bieden wij onze bewoners de ondersteuning die past bij hun zorgvragen en belevingswereld. Daarbij gebruiken we ook slimme hulpmiddelen, zoals de CRDL en de Tovertafel. Deze hulpmiddelen bieden geborgenheid, stimuleren het geheugen en toveren een glimlach op het gezicht.

Familie altijd welkom

Graag verwelkomen wij naasten en familie in ons zorgcentrum en in het huis van de bewoners. Zij kunnen op elk moment van de dag langskomen, met de bewoner op pad gaan of aanschuiven aan tafel. We streven ernaar dat familieleden zich maximaal betrokken voelen bij het leven en de zorg voor hun naaste.

Veelzijdig Hornerheide

Dagbesteding

In de activiteitenruimte organiseren we iedere dag diverse activiteiten, passend bij de wensen van de deelnemers. Gelijkgestemden met dezelfde interesse of passie vinden elkaar hier. Ook in de woning is er aandacht voor een zinvolle besteding van de dag, passend bij de wensen en mogelijkheden van de bewoner.

Nostalgisch winkeltje

Uniek op Hornerheide is het nostalgisch winkeltje. ’t Winkelke is een nostalgische winkel waar bewoners de mogelijkheid hebben om fictieve boodschappen te doen. Er zijn met name diverse koekjes en zoetwaren van vroeger ‘te koop’.

Fysiotherapie
Door de klapwand van het nostalgisch winkeltje open te zetten, ontstaat er een volwaardige oefenruimte met oefenmateriaal en apparatuur. Hier krijgen bewoners, indien nodig, een fysiotherapiebehandeling. 

Bekijk de virtuele rondleiding door Hornerheide

Hornerheide in beeld

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact