Meer informatie of direct aanmelden?

Zorg en aandacht in een kleinschalig thuis in de Kesselse gemeenschap

Proteion De Merwijck, Kessel

In het centrum van het maasdorp Kessel ligt Proteion De Merwijck. In de twee kleinschalige woningen van De Merwijck vinden bewoners een omgeving die aansluit bij hun belevingswereld: met de warmte, geborgenheid en gewoonten van thuis.

In De Merwijck bieden we intensieve zorg, begeleiding en behandeling aan mensen met psychogeriatrische zorgvragen. Een fijn thuis als zelfstandig wonen niet meer mogelijk is.

Over De Merwijck

Wonen

De Merwijck bestaat uit 2 groepswoningen met in elk 7 bewoners met dementie. Elke bewoner heeft zijn eigen zit-/slaapkamer. De gezamenlijke huiskamer met keuken is sfeervol ingericht, zodat cliënten zich in de Merwijck thuis voelen. In deze kleinschaligheid bootsen we zoveel mogelijk de sfeer van een normale thuissituatie na. Zo worden de maaltijden in de open keuken bereid en kunnen bewoners meehelpen met koken.

Zorg en behandeling

Naast een fijn thuis biedt De Merwijck goede zorg en behandeling. Al onze bewoners hebben zorg nodig, elk met een ander accent vanwege hun specifieke achtergrond en beperkingen. In de geborgenheid van kleinschalige afdelingen bieden wij onze bewoners de ondersteuning die past bij hun zorgvragen en belevingswereld. Daarbij gebruiken we ook slimme hulpmiddelen, zoals de CRDL en de Tovertafel. Deze hulpmiddelen bieden geborgenheid, stimuleren het geheugen en toveren een glimlach op het gezicht.

Familie altijd welkom

Graag verwelkomen wij naasten en familie in ons zorgcentrum en in het huis van de bewoners. Zij kunnen op elk moment van de dag langskomen of met de bewoner op pad gaan. We streven ernaar dat familieleden zich maximaal betrokken voelen bij het leven en de zorg voor hun naaste.

 

Veelzijdig De Merwijck

Activiteiten

De Merwijck organiseert diverse activiteiten in een grote gemeenschappelijke ruimte nabij de 2 groepswoningen. Denk aan Carnavalsvieringen, Kerst, bloemschikken en diverse andere activiteiten. Ook kunnen hier verjaardagen of andere feesten gevierd worden in het bijzijn van familie. Verder is er ook in de woning aandacht voor een zinvolle besteding van de dag, passend bij de wensen en mogelijkheden van de bewoner.

Omgeving

Het dorp Kessel is een mooie plek voor een wandeling langs de Maas en een bezoek aan de gezellige en gastvrije gelegenheden in de kern van het dorp.

De Merwijck in beeld

Zorgkaart NL waardering


AdresProteion De Merwijck
Binnenweg 2-4, ingang via
Cornelisstraat
5995 XP Kessel
T: Binnenweg 2 - 088 - 850 22 00
Binnenweg 4 - 088 - 850 22 01


Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact