Ouderen man en kinderen spelen met bal

Nieuwe ZorgBedWijzer toont vrije zorgbedden in de regio

Horn, 18-05-2018


Bij welke zorgorganisatie kan mijn patiënt terecht? Deze zoektocht is dagelijkse kost voor huisartsen, de spoedeisende hulp-arts en transferverpleegkundigen. Om de vrije bedden voor eerstelijns verblijf eenvoudig inzichtelijk te maken, ontwikkelden de zorgorganisaties van Noord- en Midden-Limburg samen de app ZorgBedWijzer. Op donderdag 17 mei 2018 werd de app gelanceerd door de samenwerkende organisaties.

In ZorgBedWijzer kunnen verwijzers in een aantal snelle stappen hun patiënt matchen met de juiste zorglocatie en contact opnemen. Tevens bestaat de optie om een geriater of specialist ouderengeneeskunde te consulteren bij vragen over een casus.  “De huisarts, spoedeisende hulp-arts of verpleegkundige hoeft dus niet meer op zoek te gaan naar contactgegevens en rond te bellen”, legt Marian Eekers (werkgroeplid  Proteion) uit. “In de app zie je meteen waar op dat moment bedden vrij zijn. Dat scheelt veel tijd en dat levert meteen winst op. Bijkomend voordeel is dat we de totale behoefte in de regio kunnen gaan analyseren en zo de zorg van de toekomst samen verbeteren.”

De app werd ontwikkeld in opdracht van Zorgkantoor VGZ door Proteion en De Zorggroep in nauwe samenwerking met huisartsenorganisaties Meditta en Cohesie.

Inmiddels hebben ook La Providence, Sint Jozef en Land van Horne zich aangesloten bij het initiatief. De organisaties hebben onderling afspraken gemaakt over het updaten van ZorgBedWijzer, zodat verwijzers altijd op de juiste informatie kunnen vertrouwen. Ook huisartsenorganisaties Meditta en Cohesie waren betrokken bij de ontwikkeling.

De gratis app ZorgBedWijzer is nu beschikbaar voor Apple en Android.

Overigens is de app ook als website beschikbaar; www.zorgbedwijzer.nl toont dezelfde actuele informatie als de app.

Zorgorganisaties die zich willen aansluiten, kunnen contact opnemen via info@proteion.nl.


Meer nieuws

Horn, 18-05-2018

Nieuwe ZorgBedWijzer toont vrije zorgbedden in de regio

Capaciteit eerstelijns verblijf real-time inzichtelijk in app voor verwijzers

> Lees meer 
Horn, 12-05-2018

12 mei: Dag van de zorg. Dag van Proteion.

Vandaag is het de Dag van de Zorg en de Dag van Proteion.

> Lees meer 
Venray, 08-05-2018

Stem op IEP voor de Zinnige Zorg Award 2018!

IEP is genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2018. Daar zijn we trots op!

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact