Ouderen man en kinderen spelen met bal

Dagbesteding bij Maasstaete (Mook)

In woonvoorziening Maasstaete in Mook organiseren wij op dinsdag, donderdag en vrijdag dagbestedingsactiviteiten voor zelfstandig wonende ouderen die behoefte hebben aan een actieve daginvulling, of die hun familie en mantelzorgers wat willen ontlasten.

Activiteiten

Er is een gevarieerd aanbod aan activiteiten onder deskundige begeleiding, zoals:

  • Creatieve activiteiten als schilderen, handwerken, mozaïeken of bloemschikken 
  • Kienen en spellen
  • Gymoefeningen
  • Geheugentraining

Indien gewenst wordt de warme maaltijd gezamenlijk genuttigd.

Indicatie

Voor deelname aan deze vorm van dagbesteding is meestal een indicatie nodig. De medewerkers van ons klantcontactcentrum 088-850 00 00 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur) helpen u graag op weg.

Ambulante daginvulling die past!

Naast bovengenoemde dagbesteding bieden we ook ambulante daginvulling voor kwetsbare ouderen in de Gemeente Mook en Middelaar. Hiervoor is géén indicatie nodig.

Voor kwetsbare, eenzame en licht dementerende ouderen die behoefte hebben aan contact en gezelligheid, en niet in aanmerking komen voor een indicatie, zoeken we samen naar een meest passende daginvulling. Hierdoor kan de oudere langer thuis blijven wonen én wordt eventueel de mantelzorger ontlast.

Met passend bedoelen wij zoveel mogelijk afgestemd op uw wensen en behoeften, thuis of in de buurt, een paar momenten in de week of hele dagen. Met andere woorden een: passende invulling van de dag.

Om dit mogelijk te maken denken wij onder andere aan:

  • Het bieden van tijdelijke ondersteuning en begeleiding bij het vinden van en naar een passende daginvulling in uw eigen buurt.
  • Inzet van een vrijwilliger en/of koppelen aan een vereniging.
  • De bestaande activiteiten helpen als zij hun aanbod willen vergroten of nieuwe activiteiten helpen ontstaan.

Heeft u belangstelling of kent u ouderen die behoefte hebben aan begeleiding bij het invullen van de dag, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van ons Klantcontactcentrum via 088-850 00 00 (bereikbaar, binnen kantoortijden, op maandag t/m vrijdag).

Meer informatie

Adres

Dagbesteding Maasstaete
Maasstaete 112
6585 CE Mook
T: 06-21689520
E: maasstaete@proteion.nl

Maasstaete

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact