field:altText

‘Belevingswandeling’ is het Gewoon Bijzonder Zorgidee- van 2021!

Het beste projectvoorstel van 2021 is de belevingswandeling van de vakgroep geestelijke verzorging! Het Gewoon Bijzonder Zorgidee is een jubileumactie van het honderdjarige Proteion. Nadat in het najaar de finale werd uitgesteld, kon eindelijk de finale plaatsvinden en de winnaar worden uitgeroepen.

Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de cliënt. Proteion greep het jubileumjaar 2021 aan om een extra impuls te geven aan vernieuwing van de zorg. Onder de drie winnende voorstellen verdeelt Proteion nu maximaal 40.000 euro, bestemd voor realisatie van deze ideeën. De winnaars krijgen ondersteuning vanuit geheel Proteion om hun projecten voor het eind van het jaar te realiseren. De winnende ‘belevingswandeling’ kreeg het hoogste aantal punten door de waardering van het publiek en de beoordeling van de jury op innovatiewaarde, meerwaarde voor de cliënt en praktische en financiële haalbaarheid. “De belevingswandeling nodigt uit tot samen naar buiten gaan, in beweging komen en het gesprek aangaan om je in te leven in de cliënt.”

In het najaar werden ruim 25 inspirerende voorstellen ingediend. Na de juryselectie kon het publiek zijn stem uitbrengen voor de finalisten. Toen eind november stond de finale presentatie aan de jury in de planning stond, gooiden coronamaatregelen roet in het eten. De geduldige genomineerden moesten tot nu wachten om hun projectvoorstel te presenteren.

De publieksstemmen en de jurybeoordeling telden beide voor 50% van de eindscore. Na de puntentelling werd deze top 3 uitgeroepen:

  • 3e prijs: ‘Uitleenpunt zintuigprikkelende materialen’: een idee van Linda Berghs en Moniek Gielens (Proteion Expertise en Behandeling) om medewerkers, vrijwilligers en familieleden te motiveren om laagdrempelig materialen te lenen om te gebruiken met over- of onderprikkelde bewoners met dementie.
  • 2e prijs: ‘Van prakje tot feestmaal’: een idee van Pien Kessels (logopedist bij Proteion) om met voedingsmallen gemalen eten aantrekkelijker te presenteren en de eetlust van bewoners weer op te wekken.
  • 1e prijs: ‘Belevingswandeling’: een idee van de vakgroep geestelijke verzorging van Proteion Zorgcentra. De belevingswandeling is een route in de buurt van elk zorgcentra waarbij via QR-codes gedichten, inspirerende teksten, afbeeldingen en muziek worden gevonden, afsluitend met een vraag of gespreksonderwerp.

Dank aan alle deelnemers en juryleden voor jullie bijdrage!

Kijk nog eens alle filmpjes terug via deze link

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact