field:altText

Stemronde Gewoon Bijzonder Zorgidee is afgelopen

Tot 22 november 2021 kon je hier stemmen op jóuw Gewoon Bijzonder Zorgidee. De publieksstemmen tellen voor 50%. De andere helft van de stemmen wordt tijdens de finale verdeeld door de jury. 

De finale zou plaatsvinden op 26 november 2021. Vanwege de coronamaatregelen is de finale uitgesteld tot een later moment waarop we een spetterende finale kunnen organiseren. De publieksstemmen liggen in de kluis en de genomineerden wachten in spanning af...

Maak kennis met de genomineerden in 1 minuut:

Ontmoetingsbos Libermannhof

Voorstel: Bewoners van een zorgcentrum komen gemiddeld 6 minuten per dag buiten. Dit willen wij anders. In het bos bij zorgcentrum Libermannhof willen wij een ontmoetingsplek creëren waar de dorpsgemeenschap elkaar laagdrempeling kan  ontmoeten en plezier hebben. In het bos willen we daarom verschillende elementen aanbrengen waaronder: muziek, spel, dieren en beweging. 
Ingediend door: Annita Brons

Stem in het blauwe vlak op het Gewoon Bijzonder Zorgidee van Annita: Ontmoetingsbos Libermannhof!

Bekijk hier het filmpje van Annita:

Uitleenpunt zintuigprikkelende materialen

Voorstel: Wij zouden graag in elk zorgcentrum van Proteion een uitleenpunt realiseren waar professionals en familieleden spellen en hulpmiddelen kunnen lenen. Veel bewoners worden overprikkeld, of juist met momenten onderprikkeld, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. Met de zintuigprikkelende materialen kan meer persoonsgericht prikkels worden aangeboden. 
Ingediend door: Linda Berghs en Moniek Gielens

Stem in het blauwe vlak op het Gewoon Bijzonder Zorgidee van Linda en Moniek: uitleenpunt zintuigprikkelende materialen!

Bekijk hier het filmpje van Linda en Moniek:

De toneelzuster

Voorstel: Verpleegkundigen die een toneelopleiding hebben gedaan of kunnen volgen, gaan enige tijd werken met een cliënt die moeilijk gedrag vertoont. Als de verpleegkundige het gedrag goed kent, gaat deze met teamleden o.l.v. de psycholoog situaties en benaderingen oefenen. Daardoor wordt het team daadkrachtiger om zelf met de cliënt te werken.
Ingediend door: Theo Hazelhof - het filmpje van Theo werd vanwege quarantaine vanuit huis opgenomen.

Stem in het blauwe vlak op het Gewoon Bijzonder Zorgidee van Theo: de toneelzuster!

Bekijk hier het filmpje van Theo:

Track & Trace hulpmiddelen

Voorstel: een eenvoudigere manier van coderen en digitaal registreren van hulpmiddelen in de zorgcentra. Dit levert tijdwinst op doordat medewerkers niet meer hoeven zoeken en de client is snel geholpen. Daarnaast kan er worden gedacht over een Hulpmiddelenhotel, waar hulpmiddelen centraal klaarliggen. 
Ingediend door: Nadia Vromen en Miech Smeets

Stem in het blauwe vlak op het Gewoon Bijzonder Zorgidee van Nadia en Miech: Track & Trace hulpmiddelen!

Bekijk hier het filmpje van Nadia en Miech:

Belevingswandeling

Voorstel: Een belevingswandeling in 10 stadia, waar telkens een verwijzende QR-code hangt. Achter elke QR-code kan men een gedicht, inspirerende tekst, afbeelding of muziekstuk vinden, afsluitend met een vraag of gespreksonderwerp. Dit nodigt uit tot samen naar buiten gaan, in beweging komen en het gesprek aangaan om je in te leven in de cliënt. 
Ingediend door: Eddy Bijnens en Kelly Kirkels

Stem in het blauwe vlak op het Gewoon Bijzonder Zorgidee van Eddy en Kelly: de belevingswandeling!

Bekijk hier het filmpje van Eddy en Kelly:

Van prakje naar feestmaal

Voorstel: Verschillende bewoners krijgen een gemalen warme maaltijd vanwege kauw- en/of slikproblemen. Gemalen voeding ziet er niet altijd smakelijk uit. Met voedingsmallen zien de cliënten wat ze eten, zoals een stukje vlees of erwtjes. Op deze manier kunnen we de gemalen voeding aantrekkelijk maken en gaan de bewoners (hopelijk) weer beter eten. 
Ingediend door: Pien Kessels

Stem in het blauwe vlak op het Gewoon Bijzonder Zorgidee van Pien: Van prakje naar feestmaal!

Bekijk hier het filmpje van Pien:

Samen in gesprek met Dit-ben-ik-kaarten

Voorstel: Verschillende facetten van het leven van de cliënt worden, samen met de client of familie, op kaarten weergegeven. Deze worden spelenderwijs gebruikt om een gesprek aan te gaan, bijvoorbeeld als kwartet- of memoryspel. Dit hulpmiddel helpt om in contact te komen met de cliënt en diegene beter te leren kennen, zowel tijdens het maken van de kaarten als daarna.
Ingediend door: Alma Engelhart en Bo van de Sanden

Stem in het blauwe vlak op het Gewoon Bijzonder Zorgidee van Alma en Bo: Samen in gesprek met Dit-ben-ik-kaarten!

Bekijk hier het filmpje van Alma en Bo:

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact