field:altText

Maak kennis met de genomineerden in 1 minuut:

Ontmoetingsbos Libermannhof

Voorstel: Bewoners van een zorgcentrum komen gemiddeld 6 minuten per dag buiten. Dit willen wij anders. In het bos bij zorgcentrum Libermannhof willen wij een ontmoetingsplek creëren waar de dorpsgemeenschap elkaar laagdrempeling kan  ontmoeten en plezier hebben. In het bos willen we daarom verschillende elementen aanbrengen waaronder: muziek, spel, dieren en beweging. 
Ingediend door: Annita Brons

Uitleenpunt zintuigprikkelende materialen

Voorstel: Wij zouden graag in elk zorgcentrum van Proteion een uitleenpunt realiseren waar professionals en familieleden spellen en hulpmiddelen kunnen lenen. Veel bewoners worden overprikkeld, of juist met momenten onderprikkeld, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. Met de zintuigprikkelende materialen kan meer persoonsgericht prikkels worden aangeboden. 
Ingediend door: Linda Berghs en Moniek Gielens

De toneelzuster

Voorstel: Verpleegkundigen die een toneelopleiding hebben gedaan of kunnen volgen, gaan enige tijd werken met een cliënt die moeilijk gedrag vertoont. Als de verpleegkundige het gedrag goed kent, gaat deze met teamleden o.l.v. de psycholoog situaties en benaderingen oefenen. Daardoor wordt het team daadkrachtiger om zelf met de cliënt te werken.
Ingediend door: Theo Hazelhof - het filmpje van Theo werd vanwege quarantaine vanuit huis opgenomen.

 

Track & Trace hulpmiddelen

Voorstel: een eenvoudigere manier van coderen en digitaal registreren van hulpmiddelen in de zorgcentra. Dit levert tijdwinst op doordat medewerkers niet meer hoeven zoeken en de client is snel geholpen. Daarnaast kan er worden gedacht over een Hulpmiddelenhotel, waar hulpmiddelen centraal klaarliggen. 
Ingediend door: Nadia Vromen en Miech Smeets

Belevingswandeling

Voorstel: Een belevingswandeling in 10 stadia, waar telkens een verwijzende QR-code hangt. Achter elke QR-code kan men een gedicht, inspirerende tekst, afbeelding of muziekstuk vinden, afsluitend met een vraag of gespreksonderwerp. Dit nodigt uit tot samen naar buiten gaan, in beweging komen en het gesprek aangaan om je in te leven in de cliënt. 
Ingediend door: Eddy Bijnens en Kelly Kirkels

Van prakje naar feestmaal

Voorstel: Verschillende bewoners krijgen een gemalen warme maaltijd vanwege kauw- en/of slikproblemen. Gemalen voeding ziet er niet altijd smakelijk uit. Met voedingsmallen zien de cliënten wat ze eten, zoals een stukje vlees of erwtjes. Op deze manier kunnen we de gemalen voeding aantrekkelijk maken en gaan de bewoners (hopelijk) weer beter eten. 
Ingediend door: Pien Kessels

Samen in gesprek met Dit-ben-ik-kaarten

Voorstel: Verschillende facetten van het leven van de cliënt worden, samen met de client of familie, op kaarten weergegeven. Deze worden spelenderwijs gebruikt om een gesprek aan te gaan, bijvoorbeeld als kwartet- of memoryspel. Dit hulpmiddel helpt om in contact te komen met de cliënt en diegene beter te leren kennen, zowel tijdens het maken van de kaarten als daarna.
Ingediend door: Alma Engelhart en Bo van de Sanden

Het idee van Alma en Boo is inmiddels in uitvoering! Dit voorstel maakt daarom geen kans meer op de award, maar zo blijkt wel dat niet alleen de winnaars kans maken op realisatie van hun Gewoon Bijzonder Zorgidee! Gefeliciteerd Alma en Bo!

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact