field:altText

Proteion verstopt tijdcapsule voor toekomstige collega's

Over 25 jaar steekt een nieuwe generatie de schop in de grond naast het hoofdkantoor van zorgorganisatie Proteion in Horn. Daar werd op maandag 28 maart 2022 een tijdcapsule in de grond verstopt door burgemeester Desirée Schmalschläger van Leudal en bestuursvoorzitter Wiel Ploegman van Proteion.

De kleine ceremonie rondom de tijdcapsule is tevens de afsluiting van het 100-jarig jubileumjaar. Het jubileum dat in 2021 gevierd werd, kreeg vanwege Covid-19 voor de zorgorganisatie een aangepaste invulling en sijpelde zelfs nog even door in 2022. Met de tijdcapsule sluit Proteion dat gewoon bijzondere jaar dan écht af.

Wiel Ploegman, bestuursvoorzitter van Proteion: “Vandaag schrijven we geschiedenis. We vullen een tijdcapsule voor een volgende generatie, als afsluiting van ons 100-jarig jubileumjaar. Over 25 jaar gaat opnieuw de schop in de grond en wordt onze schatkist geopend! We zijn benieuwd hoe zij de schatten van vroeger en nu gaan ervaren!”  

De tijdcapsule ligt bij het hoofdkantoor in Horn, op het terrein van zorgcentrum Hornerheide. Over 25 jaar worden de gebruikers van die plek herinnerd aan hun opdracht om de schatkist op te diepen, via een instructie die bij de receptie aan de wand werd bevestigd. Tal van medewerkers, vrijwilligers, cliënten en relaties gaven een ‘schat’ mee voor de tijdcapsule. Gegraveerde voorwerpen, boeken, een  aandenken aan de coronatijd en nog veel meer. Ook burgemeester Desirée Schmalschläger van Leudal gaf een voorwerp mee: een skyline van haar gemeente met de toepasselijke tekst: ‘Alles komt samen in Leudal’. Ze gaf daarmee ook de hoop mee dat we in 2046 meer ‘samen’ ervaren en dat we Proteion dan nog steeds kennen van het goede werk in welzijn, zorg en wonen en als goede werkgever voor veel inwoners van de regio.

Gewoon Bijzonder Zorgidee

Klik verder!

Tijdlijn 100 jaar Proteion

Klik verder!

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact