Ouderen man en kinderen spelen met bal

Steunpunt vrijwilligers

Het Steunpunt Vrijwilligers ondersteunt actieve burgers en verenigingen / organisaties met bemiddeling, ondersteuning, informatie en promotie. Proteion verzorgt de steunpunten in Leudal en Maasgouw.

Bemiddeling

Het begeleiden van vrijwilligers bij het vinden van passend vrijwilligerswerk en het ondersteunen van verenigingen / organisaties bij het vinden van vrijwilligers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de vacaturebank voor vrijwilligers.

Ondersteuning

Het vergroten van de zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid van verenigingen / organisaties d.m.v. het bevorderen van de kwaliteit en kwantiteit van het bestuurskader. Bijvoorbeeld door het aanbieden van scholing, workshops en themabijeenkomsten.

Informatie

Het aanbieden van beschikbare kennis en informatie en het geven van advies op het gebied van vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld door het verzorgen van publicaties en het geven van voorlichtingen en lezingen over vrijwilligerswerk (o.a. verzekeringen en fondsenwerving).

Promotie

Het bevorderen van een juiste beeldvorming rondom het vrijwilligerswerk en het verbeteren van het imago van het vrijwilligerswerk.

Contact

T: 088-850 00 00
E: info@proteion.nl

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact