Ouderen man en kinderen spelen met bal

Open inloop Uit & Thuis Roermond

De open inloop Uit & Thuis (voorheen Roncalli Staete)  is een initiatief van Proteion. Tijdens de open inloop kunnen bewoners van het Laurentiuskwartier en buurtbewoners binnenlopen in de gezellige ontmoetingsruimte voor een praatje, een kopje koffie of om gebruik te maken van de leestafel. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van activiteiten.

Open inloop

Door de open inloop gaan mensen elkaar meer ontmoeten en kunnen meer voor elkaar betekenen. Deelname aan de open inloop betekent ook een ontlasting voor de mantelzorger. De open inloop wordt hoofdzakelijk door vrijwilligers uitgevoerd, met ondersteuning van een beroepskracht.

Activiteiten

  • Open inloop op maandag, dinsdag en donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur
  • Kienen op maandagmiddag om 14.00 uur   
  • Creatieve activiteiten op dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur. Er worden voornamelijk kaartspellen gespeeld en er is voorlopig ondersteuning met computeren.   
  • Bewegingsactiviteit op woensdagochtend van 10.30 – 11.30 uur. En, afhankelijk van het weer, een jeu de boules club.
  • Ondersteuning bij gebruik van computer en tablet, mobiele telefoon, instellen TV. Iedere eerste maandag van de maand van 10.00 – 12.00 uur

Samen op weg

Voor mensen die slecht ter been zijn is het mogelijk dat een vrijwilliger meeloopt naar de ontmoetingsruimte Uit & Thuis en weer begeleiding biedt terug naar huis.

Samen warm eten

Op maandag, dinsdag en donderdag is het mogelijk om samen tussen de middag een warme maaltijd te nuttigen. Aanmelden is noodzakelijk, minimaal een week van tevoren op maandag, dinsdag en donderdagochtend van 11.00 – 12.00 uur tijdens de open inloop of via e-mail: lauraduda@proteion.nl. We starten om 12.15 uur met eten.

Geen indicatie nodig

Voor deelname aan de open inloop is geen indicatie nodig.
Mensen met een indicatie WMO dagbesteding zijn welkom. Hiervoor is een maximaal aantal deelnemers vastgesteld. De mogelijkheden worden van tevoren besproken.

Onderdeel van de buurt

Uit & Thuis is er voor en door buurtbewoners. 

Contact Uit & Thuis

Mgr. Driessenstraat 73
6043 CV Roermond
E: roncallistaete@proteion.nl
T: 088-850 00 00

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact