Ouderen man en kinderen spelen met bal

Netwerkcoachvrijwilliger

Wilt u mensen helpen weer zelfstandig deel te nemen aan de samenleving door hun netwerk uit te breiden of mensen leren hulp te vragen aan hun omgeving? Dan bent u de vrijwillige netwerkcoach die wij zoeken! Wat doet een vrijwillige netwerkcoach?
  • Een netwerkcoach is een vrijwilliger, die tijdelijk samen met de hulpvrager mogelijkheden bekijkt en bedenkt om een netwerk op te bouwen of uit te breiden, uitgaande van de wensen en het levensverhaal van de hulpvrager.
  • Netwerkcoaches dragen geen kant en klare oplossingen aan en lossen ook geen problemen op. Zij vergroten wel de kansen op het ontmoeten van nieuwe mensen of het benutten van de huidige contacten en bieden een steuntje in de rug.
  • Netwerkcoaches zijn betrokken, ruimdenkend en creatief. Zij kennen de mogelijkheden in hun omgeving, zijn flexibel en nemen de tijd. En heel belangrijk: zij beslissen niet voor de hulpvrager en volgen het tempo en de mogelijkheden van de hulpvrager.
Als vrijwillige netwerkcoach wordt u een gratis scholing aangeboden. Lijkt het u interessant om in uw eigen gemeente vrijwillige netwerkcoach te worden? Meldt u zich dan als vrijwilliger aan.

Vrijwilliger worden?

Meldt u zich dan hier aan!

Meer voor vrijwilligers

Contact

T: 0475-453033
E: welzijn@proteion.nl

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact