Ouderen man en kinderen spelen met bal

Uniek traineeship voor verpleegkundigen en verzorgenden in Noord-Limburg

Horn, 25-01-2024


Om de zorg en ondersteuning voor de inwoners van de regio Noord-Limburg nu en in de toekomst op een juiste manier te organiseren, hebben zeven zorgorganisaties de handen ineengeslagen. Samen zijn zij een regioprogramma gestart om de opgaven waar Noord-Limburg voor staat, aan te pakken. Eén van de daaruit ontstane producten is een traineeship voor verzorgenden IG en verpleegkundigen.

Het traineeship ‘Expeditie730’ laat recent afgestudeerden (Verzorgenden IG, MBO- en HBO-Verpleegkundigen) kennismaken met de verschillende functies en zorgsectoren binnen de regio, met als doel de trainee enthousiast te maken en aan de regio verbonden te houden.

Persoonlijke ontwikkeling centraal

Trainees gaan vier keer een half jaar aan de slag bij een van de deelnemende organisaties en krijgen zo de unieke kans om verschillende organisaties te leren kennen. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal tijdens het traineeship. De trainees werken binnen het ontwikkelprogramma aan inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeldoelen. Voorlopig zijn vier partners voorzien bij wie een trainee een half jaar werkervaring gaat opdoen: Proteion, VieCuri, De Zorggroep en VIGO.

Desiree Hintzen, projectleider Behoud & Instroom: “Met dit traineeship bieden we startende professionals de kans om brede ervaring op te doen in de regio. Door met verschillende zorgsectoren kennis te maken, kan de trainee een bewuste keuze maken voor de organisatie die het beste bij hem of haar past.”

Enkele maanden voor het einde van het traineeship, maakt de trainee de keuze voor de organisatie bij wie hij/zij definitief in dienst wil. Het traineeship ‘Expeditie730’ start in oktober 2024. Vanaf april starten de sollicitatiegesprekken. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website www.expeditie730.nl

Regioprogramma

Het traineeship komt voort uit het Regioprogramma Noord-Limburg. Organisaties die onderdeel zijn van het Regioprogramma zijn: Proteion, De Zorggroep, VIGO, Viecuri, Ambulancezorg Limburg, Adelante en Cohesie.


Nieuws

Wessem, 23-02-2024

Proteion gaat nieuwe toekomstbestendige woonzorgvoorziening realiseren op locatie Proteion St. Jozef

Lees verder voor het volledige persbericht. > Lees meer
Horn, 16-02-2024

Artikel in ICT&health over ons succesvolle Powered by Proteion-concept

Proteion heeft de handen ineengeslagen met KPN Health. > Lees meer
Horn, 25-01-2024

Uniek traineeship voor verpleegkundigen en verzorgenden in Noord-Limburg

Een uniek traineeship waarin jij binnen twee jaar kennis maakt met verschillende zorginstellingen. > Lees meer
Weert, 10-01-2024

Proteion, Land van Horne, Meditta, CZ en VGZ ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Om de samenwerking tussen de huisartsen en kleinschalige woonzorgvoorzieningen in de regio Weert goed te laten verlopen zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt tussen Proteion, Land van Horne, de regionale huisartsenorganisatie Meditta, zorgkantoor… > Lees meer
Thorn, 28-12-2023

Proteion in HALLO Leudal met echtparenappartementen

Samen blijven in het zorgcentrum is iets waar Proteion zich in onderscheidt. Zo beschikt zorgcentrum Sterrebosch in Thorn over echtparenappartementen. In de HALLO Leudal lees je hoe mevrouw Van de Boel-Schreurs wonen in een echtparenappartement… > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact