Ouderen man en kinderen spelen met bal

Team Proteion fietst voor méér onderzoek naar dementie

Horn, 16-09-2022


Team Proteion gaat op zaterdag 17 september een fietsprestatie neerzetten, tijdens de HerinneringenRit - hét fietsevenement van Alzheimer Nederland. Het team zal 160 kilometer fietsen voor méér onderzoek naar dementie. Onder leiding van teamcaptain Bart Rutten (50) verschijnt het Proteionteam van 7 teamleden van Proteion aan de start in Amersfoort.

Bart Rutten: "Wij zetten ons in voor mensen met dementie en zien van dichtbij wat de gevolgen zijn. Om een steentje bij te dragen heb ik collega's gevraagd zich aan te sluiten bij een team en gaan we ons best doen een leuk bedrag aan sponsorgeld op te halen. We zijn dus blij dat we met onze fietsinzet en dankzij iedereen die ons sponsort kunnen bijdragen".

HerinneringenRit: een fietstocht om nooit te vergeten
Niets is mooier dan het maken van herinneringen. Zeker samen met anderen én een gezamenlijk doel. Daarom organiseert Alzheimer Nederland op zaterdag 17 september 2022 de HerinneringenRit: een fietstocht om nooit te vergeten. Met het sponsorbedrag dat we samen inzamelen, maken we samen méér onderzoek mogelijk naar dementie.

Deelnemers aan de HerinneringenRit kunnen kiezen uit vier afstanden: 40, 80, 120 en 160 kilometer. Daardoor kan iedereen meedoen, van gelegenheidsfietser tot doorgewinterde fietsfanaat. De start en finish vinden plaats in het centrum van Amersfoort. Zie herinneringenrit.nl.

Onvergetelijke kilometer
Elke route komt langs de Onvergetelijke kilometer. Op een bijzondere locatie hebben we over een afstand van 1 kilometer een bijzondere beleving gecreëerd. Samen halen we daar oude herinneringen op en maken we onvergetelijke nieuwe herinneringen.

Voorheen 2bike4alzheimer
Voorheen heette hét fietsevenement van Alzheimer Nederland 2bike4alzheimer. Voor de 10e editie heeft dit evenement een nieuwe naam gekregen. Ook het concept hebben we vernieuwd. Wat blijft, is de goede sfeer en grote saamhorigheid. En het doel: een toekomst zonder dementie. 

Meer onderzoek naar dementie hard nodig
In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar meer dan een half miljoen. Tegen deze hersenziekte is op dit moment nog geen medicijn beschikbaar. Daarom is er veel onderzoek nodig, naar de oorzaak, preventie, diagnose en behandeling Met de opbrengst van de HerinneringenRit maakt Alzheimer Nederland méér onderzoek mogelijk. Zo werken we samen aan een toekomst zónder en een beter leven mét dementie.

Doe ook mee
Steun team Proteion en draag ook bij aan méér onderzoek naar dementie: kijk op www.herinneringenrit.nl/team/proteion


Nieuws

Gennep, 26-01-2023

Gouverneur Emile Roemer bezoekt Proteion Libermannhof

​Op woensdag 25 januari 2023 bracht gouverneur Emile Roemer een ambtsbezoek aan diverse organisaties in de gemeente Gennep. Hij bezocht ook Proteion Libermannhof. > Lees meer
Horn, 09-11-2022

Digitale inbraak bij Nedap

Op dinsdag 25 oktober werd bekend dat er een digitale inbraak bij Nedap is geweest. Nedap heeft Proteion recent laten weten dat 1 cliënt van Proteion getroffen is door deze hack. Verder zijn er geen cliënten van Proteion getroffen. > Lees meer
Haelen, 18-10-2022

Nummerwijziging zorgcentrum Proteion St. Magdalena

Het telefoonnummer van St. Magdalena is gewijzigd. Vanaf nu is St. Magdalena bereikbaar via 088 850 27 00 > Lees meer
Limburg, 03-10-2022

ZorgStart van start!

ZorgStart Noord- en Midden-Limburg helpt inwoners aan een baan in de zorg! > Lees meer
Roermond, 19-09-2022

Buurtbemiddeling: eerste hulp bij burenruzies

24 september, nationale burendag! Maar helaas is niet elke buur een goede vriend. Jammer is dat, want goed contact met de buren is veel waard. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact