Ouderen man en kinderen spelen met bal

Team Proteion fietst voor méér onderzoek naar dementie

Horn, 16-09-2022


Team Proteion gaat op zaterdag 17 september een fietsprestatie neerzetten, tijdens de HerinneringenRit - hét fietsevenement van Alzheimer Nederland. Het team zal 160 kilometer fietsen voor méér onderzoek naar dementie. Onder leiding van teamcaptain Bart Rutten (50) verschijnt het Proteionteam van 7 teamleden van Proteion aan de start in Amersfoort.

Bart Rutten: "Wij zetten ons in voor mensen met dementie en zien van dichtbij wat de gevolgen zijn. Om een steentje bij te dragen heb ik collega's gevraagd zich aan te sluiten bij een team en gaan we ons best doen een leuk bedrag aan sponsorgeld op te halen. We zijn dus blij dat we met onze fietsinzet en dankzij iedereen die ons sponsort kunnen bijdragen".

HerinneringenRit: een fietstocht om nooit te vergeten
Niets is mooier dan het maken van herinneringen. Zeker samen met anderen én een gezamenlijk doel. Daarom organiseert Alzheimer Nederland op zaterdag 17 september 2022 de HerinneringenRit: een fietstocht om nooit te vergeten. Met het sponsorbedrag dat we samen inzamelen, maken we samen méér onderzoek mogelijk naar dementie.

Deelnemers aan de HerinneringenRit kunnen kiezen uit vier afstanden: 40, 80, 120 en 160 kilometer. Daardoor kan iedereen meedoen, van gelegenheidsfietser tot doorgewinterde fietsfanaat. De start en finish vinden plaats in het centrum van Amersfoort. Zie herinneringenrit.nl.

Onvergetelijke kilometer
Elke route komt langs de Onvergetelijke kilometer. Op een bijzondere locatie hebben we over een afstand van 1 kilometer een bijzondere beleving gecreëerd. Samen halen we daar oude herinneringen op en maken we onvergetelijke nieuwe herinneringen.

Voorheen 2bike4alzheimer
Voorheen heette hét fietsevenement van Alzheimer Nederland 2bike4alzheimer. Voor de 10e editie heeft dit evenement een nieuwe naam gekregen. Ook het concept hebben we vernieuwd. Wat blijft, is de goede sfeer en grote saamhorigheid. En het doel: een toekomst zonder dementie. 

Meer onderzoek naar dementie hard nodig
In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar meer dan een half miljoen. Tegen deze hersenziekte is op dit moment nog geen medicijn beschikbaar. Daarom is er veel onderzoek nodig, naar de oorzaak, preventie, diagnose en behandeling Met de opbrengst van de HerinneringenRit maakt Alzheimer Nederland méér onderzoek mogelijk. Zo werken we samen aan een toekomst zónder en een beter leven mét dementie.

Doe ook mee
Steun team Proteion en draag ook bij aan méér onderzoek naar dementie: kijk op www.herinneringenrit.nl/team/proteion


Nieuws

Horn, 09-05-2023

Cliënttevredenheid wijkverpleging

Van 15 tot en met 28 mei 2023 meten we de cliënttevredenheid van onze wijkverpleging. > Lees meer
Horn, 14-04-2023

Telefoonstoring verholpen (15.30 14 april 2023)

Alle locaties en het klantcontactcentrum van Proteion zijn weer volledig bereikbaar. > Lees meer
HORN, 14-04-2023

Telefoonstoring (14 april 2023)

Wilt u ons klantcontactcentrum bereiken, dan kunt u een mail sturen aan info@proteion.nl of vul het contactformulier in. > Lees meer
Roermond, 31-03-2023

Woonzorgcomplex Bredeweg in Roermond officieel geopend!

Op donderdag 30 maart is woonzorgcomplex Bredeweg in Roermond officieel geopend. Ook werd de nieuwe naam, gekozen uit inzendingen van de bewoners, bekend gemaakt: Aan de Breijewaeg! > Lees meer
Roermond, 15-02-2023

Treincoupé bij RCG officieel geopend!

Bewoners van zorgcentrum Proteion RCG in Roermond kunnen vanaf nu een fictieve treinrit maken in de Hoofdreiscoupé. Op 15 februari opende Marianne Smitsmans, wethouder gemeente Roermond, officieel RCG’s eigen treincoupé. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact