Ouderen man en kinderen spelen met bal

Proteion opnieuw PREZO-waardig

Horn, 23-11-2020


Ook in deze uitzonderlijke tijden, is de zorg bij Proteion kwalitatief op orde. Dat heeft de jaarlijkse PREZO-keuring de afgelopen week uitgewezen. Proteion mag daarom het PREZO-keurmerk weer voor een jaar verlengen. 

PREZO is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren. Afgelopen week werden alle Proteion zorgcentra, wijkteam Herten (thuiszorg) en dagbesteding Maasstaete in Mook bezocht door de auditors van keuringsinstantie Perspekt. De pijlers Persoonsgerichte zorg, Communicatie en Informatie en Cliëntveiligheid stonden centraal tijdens deze auditronde. 

Perspekt heeft gezien dat Proteion de zorg op deze gebieden goed op orde heeft. De verbeterpunten van vorig jaar zijn zichtbaar, stevig en merkbaar opgepakt. Er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar. 

Het resultaat van de scholingen op persoonsgerichte zorg is zichtbaar, vindt Perspekt. Ook hebben de auditors mooie voorbeelden gezien van persoonsgerichte zorg. Uit gesprekken met cliënten merken ze dat er tevredenheid en rust heerst. Daarnaast waren er veel complimenten voor zichtbaar methodisch werken in het zorgleefplan en in de praktijk. De dossiers zijn goed op orde en er wordt gerapporteerd op doelen. 

Carenzorgt wordt goed gebruikt en de informatievoorziening is prima op orde. Dat geldt ook voor de cliëntveiligheid. De medicatieveiligheid is merkbaar geoptimaliseerd. 

Wiel Ploegman, bestuurder Proteion over deze uitkomst. “Wat zijn we als Raad van Bestuur trots op dit mooie resultaat. Perspekt heeft ons vooral veel complimenten gegeven. Het is een extra compliment waard aan alle collega’s dat we juist ook in deze tijden van corona, de kwaliteit van zorg hoog weten te houden samen. Dit keurmerk is dan ook een groot verdienste van ons allemaal.”
 


Nieuws

Horn, 18-01-2021

Erkenning tot opleider specialist ouderengeneeskunde

Proteion mag zich erkend opleider noemen voor de opleiding specialist ouderengeneeskunde. > Lees meer
Horn, 04-12-2020

Proteion betaalt zorgbonus

Vandaag betaalt Proteion de zorgbonus uit. Een welverdiende bonus voor onze zorgtoppers, een extraatje voor sinterklaas dit jaar. > Lees meer
Horn, 23-11-2020

Proteion opnieuw PREZO-waardig

Ook in deze uitzonderlijke tijden, is de zorg bij Proteion kwalitatief op orde. Dat heeft de jaarlijkse PREZO-keuring de afgelopen week uitgewezen. > Lees meer
Wessem, 18-11-2020

St. Jozef verrast met schenking badmintonclub

Het blij verraste team van St Jozef heeft daarmee een paar mooie projecten kunnen verwezenlijken. > Lees meer
Horn, 16-11-2020

Audits PREZO

Deze week -van 17 t/m 20 november- vinden de jaarlijkse audits voor PREZO plaats. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact