Ouderen man en kinderen spelen met bal

Proteion, Land van Horne, Meditta, CZ en VGZ ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Weert, 10-01-2024


Afspraken gemaakt over medische zorg aan bewoners van kleinschalige woonzorgvoorzieningen (KSW) in Regio Weert

Om de samenwerking tussen de huisartsen en kleinschalige woonzorgvoorzieningen in de regio Weert goed te laten verlopen zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt tussen Proteion, Land van Horne, de regionale huisartsenorganisatie Meditta, zorgkantoor VGZ en verzekeraar en zorgkantoor CZ.

Doel

Mensen willen graag zoveel als mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen, ook als er verpleegzorg nodig is. Daarom komen er steeds vaker kleinschalige woonzorgvoorzieningen in wijken en dorpen waar ouderen geclusterd en beschermd wonen en waar de huisarts de hoofdbehandelaar is. De bewoners van deze kleinschalige woonzorgvoorzieningen staan ingeschreven bij een huisartsenpraktijk. Het is van groot belang dat er goede afspraken zijn over de medische zorg aan deze bewoners om onvoorziene situaties te voorkomen. En die afspraken hebben bovengenoemde partijen vastgelegd.

Afspraken

Er zijn afspraken gemaakt om de huisartsen tijdig te betrekken zodra er plannen zijn voor een nieuwe kleinschalige woonzorgvoorziening in de gemeente.

De partijen hebben in de overeenkomst vastgelegd, hoe de samenwerking tussen huisarts en specialist ouderengeneeskunde verloopt in een kleinschalige woonzorgvoorziening.

Verder is afgesproken dat de huisarts de controle heeft over de in- en uitstroom van patiënten. Dit geldt voor eigen patiënten, maar ook voor patiënten tijdens de avond, nacht en weekenddiensten. Patiënten buiten de regio kunnen niet zomaar in een kleinschalige woonzorgvoorziening terechtkomen, maar moeten eerst een eigen huisarts in de regio vinden.

Ook zijn er zaken vastgelegd rondom triage, huisartsenvisite, informatievoorziening aan nieuwe bewoners, gegevensuitwisseling en samenwerking met de apotheek.

Het is een mooie stap naar de toekomst, waarbij een goede onderlinge samenwerking heel belangrijk is. Op deze manier zorgen we er samen voor dat ouderen zo lang mogelijk op een veilige en verantwoorde manier in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Op de foto:

Bovenste rij van links naar rechts: Marjon van de Mortel (Voorzitter RvB Land van Horne); Bjorn Ceresa (RvB Proteion); Ellen Broex (Zorginkoper Huisartsenzorg, 1e lijn & Ketenzorg CZ); Erik Dekker (Medisch bestuurder Meditta).

Onderste rij van links naar rechts: Marc Hoevenaars (Zorginkoper Verpleging & Verzorging, Langdurige Zorg VGZ); Jeroen Frequin (Voorzitter RvB Meditta); Hans Claessens (Afdelingsmanager Zorginkoop & Klantadvies, Verpleging & Verzorging, Langdurige Zorg VGZ).


Nieuws

Maastricht, 25-04-2024

Proteion spreekt op ICT & Health World Conferentie in Maastricht

Op 15 mei spreekt Proteion op de ICT & Health World Conferentie in Maastricht. Bjorn Ceresa, onze bestuurder, en Antoinette Rutten, onze manager ICT en informatiemanagement, zullen vertellen over hoe Proteion ondersteuning en zorg lokaal in de wijk…

> Lees meer
Horn/Heythuysen , 18-04-2024

Proteion en Beek & Bos bekrachtigen 35-jarige Tafeltje-dek-je samenwerking

De overeenkomst is gericht op de levering van Tafeltje-dek-je maaltijden nu en in de toekomst aan de inwoners van de gemeente Leudal en een gedeelte van de gemeente Maasgouw. > Lees meer
Horn, 16-04-2024

College van B&W bezoekt Proteion

Periodiek bezoekt het college van B&W een Leudalse onderneming. Dinsdag 9 april jl. bracht het college een bezoek aan Proteion in Horn. > Lees meer
Horn, 27-03-2024

Wegafsluiting N273 van 2 t/m 5 april

Ons Dienstencentrum en onze zorgcentra Proteion Hornerheide en Proteion St. Magdalena blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. > Lees meer
Wessem, 23-02-2024

Proteion gaat nieuwe toekomstbestendige woonzorgvoorziening realiseren op locatie Proteion St. Jozef

Lees verder voor het volledige persbericht. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact