Ouderen man en kinderen spelen met bal

Proteion, Land van Horne, Meditta, CZ en VGZ ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Weert, 10-01-2024


Afspraken gemaakt over medische zorg aan bewoners van kleinschalige woonzorgvoorzieningen (KSW) in Regio Weert

Om de samenwerking tussen de huisartsen en kleinschalige woonzorgvoorzieningen in de regio Weert goed te laten verlopen zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt tussen Proteion, Land van Horne, de regionale huisartsenorganisatie Meditta, zorgkantoor VGZ en verzekeraar en zorgkantoor CZ.

Doel

Mensen willen graag zoveel als mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen, ook als er verpleegzorg nodig is. Daarom komen er steeds vaker kleinschalige woonzorgvoorzieningen in wijken en dorpen waar ouderen geclusterd en beschermd wonen en waar de huisarts de hoofdbehandelaar is. De bewoners van deze kleinschalige woonzorgvoorzieningen staan ingeschreven bij een huisartsenpraktijk. Het is van groot belang dat er goede afspraken zijn over de medische zorg aan deze bewoners om onvoorziene situaties te voorkomen. En die afspraken hebben bovengenoemde partijen vastgelegd.

Afspraken

Er zijn afspraken gemaakt om de huisartsen tijdig te betrekken zodra er plannen zijn voor een nieuwe kleinschalige woonzorgvoorziening in de gemeente.

De partijen hebben in de overeenkomst vastgelegd, hoe de samenwerking tussen huisarts en specialist ouderengeneeskunde verloopt in een kleinschalige woonzorgvoorziening.

Verder is afgesproken dat de huisarts de controle heeft over de in- en uitstroom van patiënten. Dit geldt voor eigen patiënten, maar ook voor patiënten tijdens de avond, nacht en weekenddiensten. Patiënten buiten de regio kunnen niet zomaar in een kleinschalige woonzorgvoorziening terechtkomen, maar moeten eerst een eigen huisarts in de regio vinden.

Ook zijn er zaken vastgelegd rondom triage, huisartsenvisite, informatievoorziening aan nieuwe bewoners, gegevensuitwisseling en samenwerking met de apotheek.

Het is een mooie stap naar de toekomst, waarbij een goede onderlinge samenwerking heel belangrijk is. Op deze manier zorgen we er samen voor dat ouderen zo lang mogelijk op een veilige en verantwoorde manier in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Op de foto:

Bovenste rij van links naar rechts: Marjon van de Mortel (Voorzitter RvB Land van Horne); Bjorn Ceresa (RvB Proteion); Ellen Broex (Zorginkoper Huisartsenzorg, 1e lijn & Ketenzorg CZ); Erik Dekker (Medisch bestuurder Meditta).

Onderste rij van links naar rechts: Marc Hoevenaars (Zorginkoper Verpleging & Verzorging, Langdurige Zorg VGZ); Jeroen Frequin (Voorzitter RvB Meditta); Hans Claessens (Afdelingsmanager Zorginkoop & Klantadvies, Verpleging & Verzorging, Langdurige Zorg VGZ).


Nieuws

Wessem, 23-02-2024

Proteion gaat nieuwe toekomstbestendige woonzorgvoorziening realiseren op locatie Proteion St. Jozef

Lees verder voor het volledige persbericht. > Lees meer
Horn, 16-02-2024

Artikel in ICT&health over ons succesvolle Powered by Proteion-concept

Proteion heeft de handen ineengeslagen met KPN Health. > Lees meer
Horn, 25-01-2024

Uniek traineeship voor verpleegkundigen en verzorgenden in Noord-Limburg

Een uniek traineeship waarin jij binnen twee jaar kennis maakt met verschillende zorginstellingen. > Lees meer
Weert, 10-01-2024

Proteion, Land van Horne, Meditta, CZ en VGZ ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Om de samenwerking tussen de huisartsen en kleinschalige woonzorgvoorzieningen in de regio Weert goed te laten verlopen zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt tussen Proteion, Land van Horne, de regionale huisartsenorganisatie Meditta, zorgkantoor… > Lees meer
Thorn, 28-12-2023

Proteion in HALLO Leudal met echtparenappartementen

Samen blijven in het zorgcentrum is iets waar Proteion zich in onderscheidt. Zo beschikt zorgcentrum Sterrebosch in Thorn over echtparenappartementen. In de HALLO Leudal lees je hoe mevrouw Van de Boel-Schreurs wonen in een echtparenappartement… > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact