Ouderen man en kinderen spelen met bal

Hornerheide mag uitpakken!

Horn, 29-04-2021


In het jubileumjaar hebben veel bedrijven en particulieren een bijdrage aan Hornerheide gesponsord. Daarmee zijn al verschillende mooie proj​​​ecten gerealiseerd, waar de activiteitenbegeleiding met trots over rapporteert.

Het eerste cadeautje was het feit dat de Stichting 100 jaar Hornerheide veel sponsoren heeft gevonden die onze bewoners en medewerkers een warm hart toedragen. Door hun steun hebben wij een geweldig jaar vol nieuwe materialen en bijzondere activiteiten mogen organiseren. Graag laten we iedereen meegenieten van alles dat we mogen 'uitpakken'.

Wonderfoon
In alle 12 woningen van Proteion Hornerheide staat een 'oude' telefoon die werkt als een jukebox. Bewoners en medewerkers hebben 24 liedjes doorgegeven en de activiteitenbegeleiding heeft met vrijwilligers gezorgd voor 6 korte verhaaltjes. Alle liedjes en verhalen zijn nu te beluisteren via de 'Wonderfoon'. Inmiddels zijn er al veel bewoners die meezingen met de muziek en luisteren naar de verhaaltjes in het Nederlands en in het Limburgs dialect.

Qwiek Con​​​nect
Met een telefoon, tablet of computer met camera en internetverbinding kunnen bewoners nu eenvoudig videogesprekken voeren met iedereen die hen lief is, waar ook ter wereld. In alle 12 woningen van Proteion Hornerheide is dit nu mogelijk met de Qwiek Connect. Eenmaal verbonden, vergeet je de tijd!

Y​​ouTube 
De activiteitenbegeleiding heeft op een besloten YouTube-kanaal leuke momenten, informatie over allerlei materialen en gebeurtenissen beschikbaar gemaakt. In de toekomst worden er ook allerlei activiteiten, optredens en bijzondere gebeurtenissen gepost. Om de privacy van de bewoners te beschermen zijn de filmpjes niet openbaar beschikbaar.

Feestelijk​​e dag
Op 7 mei bestaat Hornerheide 100 jaar. Vanwege corona wordt deze feestelijke dag bescheiden gevierd met een kleine groep genodigden. Volgende week berichten we over deze speciale dag. Houd ook 100jaarhornerheide.nl en proteion.nl/100jaargewoonbijzonder in de gaten voor al het jubileumnieuws!​


Nieuws

Horn, 12-05-2021

100 jaar Proteion, 100 x dankjewel!

Vandaag 12 mei, op de dag van de zorg, staan we stil bij wat gewoon bijzonder is. > Lees meer
Horn, 10-05-2021

Viering 100-jarig bestaan Hornerheide

Op 7 mei vierde zorgcentrum Proteion Hornerheide in Horn het 100-jarig bestaan. > Lees meer
Horn, 10-05-2021

Stem op ons!

Yes! Wij zijn genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2021 van VGZ. > Lees meer
Horn, 10-05-2021

Meten = weten

Cliënttevredenheid wijkverpleging > Lees meer
Horn, 07-05-2021

Jubileumdag 100 jaar Proteion!

Vandaag bestaat Proteion 100 jaar en vanaf deze week onthullen we weer nieuwe verrassingen. Benieuwd? > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact