Ouderen man en kinderen spelen met bal

Corona-afdeling voor ouderen met dementie in Noord- en Midden-Limburg

Venlo, 06-11-2021


Vanwege de stijgende coronabesmettingen in de regio Noord- en Midden-Limburg richten Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties (VVT) Proteion, Land van Horne en De Zorggroep uit voorzorg een corona-afdeling in. Vanaf 10 november wordt het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) in Venlo voor cliënten met een coronabesmetting uit de regio Noord- en Midden-Limburg beschikbaar gesteld.

De afgelopen weken heeft Proteion samen met land van Horne en De Zorggroep nagedacht over het snel opzetten van ruimte voor het stijgende aantal coronapatiënten in de regio. Samen met ggz-organisatie Vincent van Gogh, onderdeel van VIGO, heeft De Zorggroep de plannen uitgewerkt om deze corona-afdeling binnen het IEP Venlo te realiseren voor mensen met dementie die besmet zijn met het coronavirus.

Uit eerdere besmettingsgolven is geconstateerd dat een dergelijke opvangmogelijkheid hard nodig kan zijn voor cliënten die tijdelijk niet naar huis kunnen of vanwege een besmetting niet opgenomen kunnen worden in een verpleeghuis. Door tijdig deze afdeling te openen, zijn de organisaties goed voorbereid als de besmettingen nog verder oplopen. Daarnaast kunnen de ziekenhuizen ontlast worden omdat er een betere doorstroom is voor hun patiënten.

Binnen het IEP in Venlo, dat is gevestigd in het VieCuri Medisch Centrum, werken normaal gesproken ggz-organisatie VIGO-Vincent van Gogh en De Zorggroep samen aan zorg voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag. Omdat de medewerkers bij het IEP al expertise hebben in de zorg van ouderen met dementie, is deze locatie geschikt bevonden om deze specifieke groep coronapatiënten op te vangen.

De corona-afdeling is afgescheiden van andere zorgafdelingen in het ziekenhuis om kruisbesmetting te voorkomen. Ook worden er sluizen voor met corona besmette cliënten en voor medewerkers en leveranciers ingericht.

Cliënten die momenteel verblijven bij het IEP in Venlo worden versneld opgenomen op reguliere locaties, indien ze daar al naartoe zouden gaan, of ze worden opgevangen bij het IEP in Venray. De corona-afdeling is vanaf woensdag 10 november beschikbaar.

 


Nieuws

Venlo, 06-11-2021

Corona-afdeling voor ouderen met dementie in Noord- en Midden-Limburg

Proteion richt samen met Land van Horne en De Zorggroep een corona-afdeling in > Lees meer
Roermond, 02-11-2021

Nummerwijziging zorgcentrum Proteion Roncalli

Het telefoonnummer van Roncalli is gewijzigd. Vanaf nu is Roncalli bereikbaar via 088 850 24 00 > Lees meer
Horn, 31-10-2021

Stem nu op jóuw Gewoon Bijzonder Zorgidee

De 7 genomineerden presenteren zich. Stem t/m 22 november op jouw favoriet! > Lees meer
Horn, 07-10-2021

Gewoon Bijzonder Zorgidee: de stemmen zijn geteld!

De 7 genomineerden ontvangen snel bericht over hun finaleplek! > Lees meer
Gennep, 30-09-2021

Virtuele rondleiding bij Libermannhof

Digitaal rondkijken in het zorgcentrum is nu mogelijk. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact