Ouderen man en kinderen spelen met bal

30 jaar Tafeltje-dek-je!

Horn, 02-12-2019


Maaltijdservice Tafeltje-dek-je bestaat 30 jaar. En dat wordt gevierd! Met een feestelijk dessert voor alle deelnemers en een fles wijn voor de vrijwilligers.

Al vanaf 1989 kunnen inwoners van de gemeente Leudal en Maasgouw-West dagelijks, rond het middaguur, een verse warme maaltijd thuisbezorgd krijgen door Tafeltje-dek-je van Proteion Welzijn. Hierdoor kunnen zijn langer zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving en wordt hun mantelzorger ontlast.

Meer dan één miljoen maaltijden
In totaal zijn sinds de start op 1 december 1989 al meer dan één miljoen maaltijden bereid en bezorgd. Het keukenteam van Zorgcentrum Beek & Bos verzorgt al sinds de start de maaltijden. Nettie Ramaekers, hoofd facilitaire dienst van Zorgcentrum Beek en Bos vertelt: “Wij zijn er trots op dat we al 30 jaar voor Tafeltje-dek-je koken. Zeven dagen in de week, ook tijdens feestdagen, bereiden we een verse en gezonde maaltijd voor de deelnemers, waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen.”

Meer dan bezorgen alleen
Van de administratie tot het plannen en rijden van de routes; alles wordt volledig verzorgd door zo’n 100 vrijwilligers. Pauline Jorissen, coördinator Tafeltje-dek-je: “Zonder onze vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Zij staan zeven dagen in de week, door weer en wind, klaar om onze deelnemers een warme maaltijd te bezorgen. Daarnaast hebben zij een belangrijke signalerende rol. Door het contact met de deelnemers zien zij hoe het met hen gaat en of zij mogelijk meer ondersteuning nodig hebben. Dat maakt de rol van de vrijwilliger extra van belang. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de inwoners van Leudal en Maasgouw-West te voorzien van maaltijden.”
 
30 jaar
Met een feestelijk toetje voor de deelnemers en een fles wijn voor de vrijwillige chauffeurs werd het 30-jarig bestaan op 1 december gevierd. Pauline Jorissen: “Er komt ook nog een feest voor alle vrijwilligers en Zorgcentrum Beek en Bos trakteert hen op een lunch. Wat dit 30-jarige jubileum nog extra bijzonder maakt, is dat burgemeester Schmalschläger van de gemeente Leudal een dag meehielp op de route. Een mooie manier om haar te laten kennismaken met dit belangrijke vrijwilligersproject. Samen met Zorgcentrum Beek en Bos en al onze vrijwilligers hopen we nog heel veel jaren door te kunnen gaan.”

Ter ere van het 30-jarig bestaan heeft L1 een video gemaakt over Tafeltje-dek-je: https://www.1limburg.nl/maaltijdservice-tafeltje-dek-je-belangrijker-dan-ooit


Nieuws

Horn, 08-07-2020

Opname in zorgcentra weer mogelijk zonder quarantaine

Nieuwe bewoners mogen direct inhuizen op hun eigen plekje in het zorgcentrum. Ook de quarantaineafdelingen vervallen. > Lees meer
Horn, 07-07-2020

Kleurwedstrijd Proteion wenskaart

Wil jij jouw tekening op een Proteion-wenskaart terugzien? Doe mee met de zomerkleurwedstrijd en maak kans op een leuke zomerprijs!... > Lees meer
Horn, 02-07-2020

Dagbestedingen weer open

Steeds meer dagbestedingslocaties gaan open; naar hele dagen en waar mogelijk ook weer met een maaltijd.  > Lees meer
Horn, 25-06-2020

Zorgcentra weer open

Vanaf vrijdag 26 juni opent Proteion haar zorgcentra weer en wordt de bezoekregeling opgeheven. > Lees meer
Horn, 24-06-2020

Proteion presenteert coronaspecial

Als terugblik op de afgelopen periode, heeft Proteion een coronaspecial uitgebracht. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact