field:altText

De Bolder

Op de eerste verdieping van het voormalige Dr. Engelsoord in Maasbracht is eind 2018 een kleinschalige woonvorm gerealiseerd door het zorgondernemers-echtpaar Suzanne en Jeffrey Gielkens. De etage 'De Bolder' is een vernieuwend initiatief waar, in een huiselijke omgeving, 24-uurs verblijf geboden wordt aan senioren met lichamelijke- en/of geheugenproblemen.

Maasbracht heeft door haar ligging aan de Maas nauwe banden met de binnenvaart. De naam De Bolder vloeit daar uit voort. Een bolder is een meerpaal waaraan schepen aanmeren als zij aanleggen aan de wal. Net als in de scheepvaart biedt woonetage De Bolder de veilige thuishaven waarin ruimte en aandacht is voor het ritme en welzijn van de individuele bewoners.

Bewoners hebben de vrijheid om hun leven, zoals ze het willen leven, zo goed en verantwoord mogelijk voort te zetten waarbij 24 uur per dag, 7 dagen per week professionals aanwezig zijn om dit te begeleiden en ondersteunen. Familieleden en mantelzorgers worden uitgenodigd om te participeren in de dagelijkse gang van zaken en bij het meedenken over de invulling van de dag.

Naast de dagelijkse eigen activiteiten zoekt De Bolder ook actief de samenwerking op met externe partijen. Zo ontstaat een breed aanbod van activiteiten voor de bewoner en binding met de gemeenschap.
De Bolder bestaat uit 24 appartementen voor permanente bewoning, en 4 appartementen voor tijdelijk verblijf. Alle 28 appartementen beschikken over een zit/slaapkamer, een keukenblok en een sanitaire ruimte bestaande uit douche en toilet. Er zijn twee sfeervolle huiskamers aanwezig, voorzien van een keuken. In deze huiskamers vinden activiteiten plaats.

Powered by Proteion

De Bolder wordt zelfstandig gerund, maar werkt samen met Proteion op het gebied van zorgbeleid, ondersteunende systemen, administratie en facturatie. Powered bij Proteion, noemen we dat.

Meer over De Bolder

Adres

De Bolder
Dokter Engelsoord 1
6051 LE Maasbracht
T: (0475) 724 740
E: info@zorgondernemingwabisabi.nl
W: www.zorgondernemingwabisabi.nl

Advies en informatie

U kunt met al uw vragen direct bij De Bolder terecht. U kunt voor advies en informatie ook bellen met het Klantcontactcentrum van Proteion: 088-850 00 00.

De Bolder

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact