field:altText

Trouwen in het Prinsenhof

De Regentenkamer van het monumentale Prinsenhof is één van de meest bijzondere trouwlocaties in Roermond. Door zijn ligging en authentieke ambiance biedt de locatie alle ruimte voor een huwelijk in stijl.

Locatie

Het Prinsenhof is gelegen in hartje Roermond, tegenover de Munsterkerk aan het Munsterplein en op loopafstand van de kathedraal. De Regentenkamer is sfeervol, heeft een mooie akoestiek en beschikt over alle benodigde faciliteiten. Ook de toegang tot de Regentenkamer, via het voorplein, de monumentale trap en hal van het Prinsenhof geven het sluiten van uw huwelijk op deze locatie een wel heel bijzondere start.

Geschiedenis

Het Prinsenhof kent een rijke geschiedenis. Het werd tussen 1681 en 1700 door de Luikse architect Bertholet gebouwd als Gouvernementshuis. Hier resideerde de Stadhouder van het Overkwartier van Gelre. In 1741 stelde het Hertogdom het Prinsenhof ter beschikking aan Kanunnik Goswinus de Bors, die de verpaupering van Roermond tegen wilde gaan met de vestiging van een Hospitaal-Generaal.
Zodoende werd het Prinsenhof verblijfplaats voor armen, wezen en bejaarden. Binnen zijn nog een eiken hoofdtrap, marmeren schouwen, beelden, portretten en andere schilderijen te bezichtigen.

Mogelijkheden

Voorafgaand en/of na afloop van de huwelijksvoltrekking zijn er diverse mogelijkheden voor feestelijke catering. Samen een toost uitbrengen? Wij voorzien u en uw gasten graag van een glas sprankelende champagne, prosecco of cava. Ook het verzorgen van de bruidstaart, amuses, tapas, cocktails etc. behoren tot de mogelijkheden. Uw persoonlijke wensen worden graag omgezet in een offerte op maat.

Kosten

De kosten voor het huren van de Regentenkamer bedragen 175 euro, exclusief eventuele catering.

Contact

Wilt u meer weten? U bent van harte welkom om vrijblijvend contact op te nemen of een kijkje te komen nemen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de receptie van Proteion RCG: 
T. (0475) 426 426

Contact

Facilitaire dienst Proteion RCG
T: 088 850 2300

Proteion RCG

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact