field:altText

Over Hornerheide

Hornerheide is een bijzondere locatie. Zowel dankzij de exclusieve functie van sanatorium in het verleden als de mooie bosrijke omgeving is Hornerheide in de regio alom bekend.

De naam Hornerheide is zeer toepasselijk voor de plaats van het huidige zorgcentrum. Tot de jaren twintig van de vorige eeuw lag hier een groot heideveld, min of meer aansluitend aan de nog bestaande Beegderheide, dat de Hornerheide werd genoemd. Rond 1970 liep het aantal patiënten van het sanatorium terug, vanwege de verbeterde geneeskundige behandelingen en meer mogelijkheden van medicijngebruik. De vrijkomende capaciteit op Hornerheide kon toen worden gebruikt voor andere doeleinden. Hornerheide is later omgebouwd tot een verpleeghuis voor ouderen. Op het terrein van Hornerheide wonen vandaag de dag ruim honderd ouderen met dementie in kleinschalige groepswoningen. Het oude sanatorium ontwikkelde zich tot het hedendaagse Ciro, dat zich ook nog altijd op deze plek bevindt.

't Winkelke Proteion Hornerheide

Sinds 9 november 2015 is 't Winkelke op Proteion Hornerheide geopend. 't Winkelke is een nostalgische winkel waar bewoners, samen met vrijwilligers, de mogelijkheid hebben om boodschappen te doen. In de winkel zijn onder andere verzorgingsproducten en zoetwaren te koop. De winkel wordt gerund door een aantal vrijwilligers van Hornerheide.

Zorgkaart NL waardering

Adres

Proteion Hornerheide
Hornerheide 1
6085 NM Horn
T: 088-850 00 00
E: info@proteion.nl

Proteion Hornerheide

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact