Ouderen man en kinderen spelen met bal

De Tovertafel

De Tovertafel bestaat uit speelse interactieve lichtprojecties die ervoor zorgen dat ouderen in beweging komen en samen plezier hebben.

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond, boven de eettafel, wordt gehangen. In het kastje bevinden zich onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de bewoners zelf spelen met het licht. De tafel stimuleert deelnemers tot fysieke activiteit en sociale interactie. Deze vorm van bewegen is voor de meeste van onze bewoners mogelijk en ze vinden het een leuke activiteit. De spellen zorgen voor een vrolijke sfeer. Ze zijn geschikt als zelfstandige activiteit, maar zorgen ook voor waardevolle interactie met familie en zorgpersoneel. De Tovertafel draagt bij aan ‘geluksmomentjes’ tussen bewoners en hun mantelzorgers of verzorgenden.

Bijdragen aan de actie

Proteion RCG en Proteion Roncalli zijn op zoek naar tovenaars! Mensen die dit initiatief een warm hart toe willen dragen en een financiële bijdrage willen doen, zorgen ervoor dat de bewoners van Proteion RCG en Proteion Roncalli worden voorzien van Tovertafels.

Contactgegevens

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Monique Mertens, activiteitenbegeleider van Proteion Roncalli, moniquemertens@proteion.nl of 0475-371700.
Zij kan u alles vertellen over de Tovertafel en hoe u kunt bijdragen. Uw bijdrage mag ook overgemaakt worden op bankrekeningnummer NL43 INGB 0682 8607 19 o.v.v. sponsoring Tovertafel RCG/Roncalli.

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact