field:altText

Over De Kreppel

Vanwege het complete aanbod is er binnen het complex De Kreppel sprake van zogenoemde levensbestendige zorg: als uw zorgbehoefte in de loop der jaren toeneemt en u bijvoorbeeld afhankelijk wordt van intensieve verpleeghuiszorg, hoeft u niet naar een ander zorgcentrum te verhuizen. 

Oorspronkelijk was De Kreppel een katholiek verzorgingshuis. Inmiddels wonen hier ook niet- en andersgelovigen. Veel van de oorspronkelijke kloosterelementen zijn behouden gebleven. Het naastliggende klooster St. Elisabeth is nog altijd in gebruik door de zusters Franciscanessen. Een deel van de zusters woont in het zorgcentrum. De sfeervolle kloosterkapel is toegankelijk voor alle bewoners en bezoekers van De Kreppel. Het park is werkelijk fraai. Hier bevindt zich ook het grafmonument voor Catharina Daemen (1787-1858), stichteres van de congregatie. In het zorgcentrum zelf verblijven ruim zestig bewoners. De inrichting is licht, kleurrijk en bijzonder sfeervol. Elke bewoner heeft een eigen appartement. Er zijn legio faciliteiten en activiteiten. Centraal in het huis vindt u het gastvrije restaurant, waar veel bewoners, omwonenden en andere gasten de maaltijd gebruiken, elkaar treffen om gezellig een kop koffie te drinken en deelnemen aan activiteiten.

Verpleegafdeling voor bewoners met dementie

Proteion De Kreppel heeft een kleinschalige verpleegafdeling voor bewoners met dementie. De afdeling heeft een inrichting en sfeer waar mensen met dementie bij gedijen. De muren zijn behangen met levendige fotoprints en elk appartement heeft een eigen, herkenbare voordeur en huisnummer. Het dakterras biedt gelegenheid om bij mooi weer buiten te zijn, en voor de donkere winterdagen is een zithoek met sfeervolle open haard ingericht. Lichtplaten met wolkenprints in het plafond zorgen voor een daglichteffect. Zo is een knus straatje gerealiseerd waar de zeven bewoners gezellig en veilig samen wonen. 

Zorgkaart NL waardering

Adres

Proteion De Kreppel
Catharina Daemenstraat 1
6093 KE Heythuysen
T: (088) 850 2100
E: info@proteion.nl

Proteion De Kreppel

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact