field:altText

Celine (21 jaar) heeft een bijbaan in de thuiszorg

‘Wat ik op school leer, kan ik meteen doen’

“Sinds vorig jaar werk ik als verzorgende IG bij het wijkteam van Proteion in Roermond. Ik zit nu in het laatste jaar van de opleiding Verpleegkundige. Om het weekend werk ik één dag, als ‘bijbaan’. Eerst werkte ik bij zorgcentrum Proteion RCG en in september ben ik overgestapt naar de thuiszorg. In de thuiszorg doe ik meer verpleegtechnische handelingen. Dat sluit nu beter aan bij mijn opleiding."

"De werkzaamheden die ik doe, verschillen per cliënt. Ik dien medicatie en insuline toe en heb te maken met wondzorg, maagsondes en stomazorg. Ook de meer verzorgende taken zoals wassen en steunkousen aan- of uittrekken horen erbij. Flexibel werken
In de vakanties werk ik zo’n 4 tot 5 dagen per week. Als ik aangeef dat ik meer ingepland wil worden, dan kan dat. Ik kan heel flexibel werken en er wordt altijd rekening gehouden met mijn planningswensen. Ik werk altijd binnen hetzelfde wijkteam. In de eerste maanden had ik steeds dezelfde route, zodat ik goed kon kennismaken met het werk en de cliënten. Toen ik het werk goed onder de knie had, mocht ik meer routes doen. Groot voordeel
Zo’n bijbaan in de zorg is een groot voordeel. Ik doe veel werkervaring op en het staat goed op mijn CV. Wat ik tijdens opleiding leer, kan ik meteen toepassen in de praktijk. En niet onbelangrijk, het verdient goed. Vroeger werkte ik 8 uur in een winkel, nu verdien ik hetzelfde met 4 uur in de zorg. Maar het allerbelangrijkste blijft toch het contact met de cliënten. Dat maakt het werk leuk en dankbaar.”

Verdien een cadeaubon!

Werk je in de periode van 1 juli t/m 15 september meer dan 19 diensten? Dan verdien je nog eens extra een bol.com cadeaukaart t.w.v. 75 euro!

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact